Opiskelijoita istumassa korokkeen reunalla.

yTiimi toimii kuin pieni firma korkeakouluopintojen sisällä – ”Tämä opetti paljon vastuun kantamisesta”

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonia-ammattikorkeakoulun yTiimi järjesti Microkadun Kampussydämessä 8. helmikuuta rekrytapahtuman nimeltä Savon menestyvä yritykset, jossa tulevalle kesälle harjoittelupaikkaa tai kesätöitä etsivät opiskelijat pääsivät tutustumaan eri työpaikkoihin ja työnhakupalveluihin.

Liiketalouden opiskelija Sakari Anttila oli mukana järjestämässä keskiviikon tilaisuutta.

– Tapahtuma sujui todella hyvin, ja olemme tiimin kanssa erittäin tyytyväisiä! Suuri kävijämäärä tuli meille erittäin positiivisena yllätyksenä. Pelkona oli, että emme saisi tapahtumaan tarpeeksi osallistujia, Anttila kertoo.

yTiimi on vaihtoehtoinen, yrittäjyyttä painottava tapa suorittaa opintoja. Monialainen yTiimi tuo esimerkiksi liiketalouden, terveysalan ja kulttuurialan yrittäjähenkiset opiskelijat yhteen.

Anttilan mielestä tapahtuman menestykseen ja kävijämäärään vaikutti paljon muun muassa se, että tilaisuutta järjestävillä opiskelijoilla oli hyvä käsitys siitä, mitkä asiat kiinnostavat opiskelijoita.

– Alkuperäinen ajatus tapahtumasta lähti muhimaan jo viime vuonna eräiden projektiopintojen tiimoilta ja lopulta syntyi idean lähteä toteuttamaan tapahtumaa yTiimin projektina. Otimme projektitiimin kanssa vastuun tapahtuman järjestämisestä ja kehitimme sille konseptin, jonka perustalle lähdimme rakentamaan tapahtumaa marraskuussa 2022.

Projektitiimiin kuului Anttilan lisäksi Tuomas Snellman, Sami Kopeli, Antton Grönfors, Noora Ijiri ja Jenna Vartiainen. Käytännönläheinen oppimistilanne antoi opiskelijoille paljon uusia kokemuksia.

Savon menestyvät yritykset -tapahtuman yTiimi ryhmäkuvassa Kampussydämessä.
Savon menestyvät yritykset -tapahtuman järjestäjät ryhmäkuvassa Kampussydämessä.

– Tapahtuman järjestäminen syvensi osaamistamme siitä, millaista on neuvotella erilaisten yrityksien kanssa. Olimme vastuussa projektin toteutuksesta itse. Tämä opetti paljon myös vastuun kantamisesta. Tärkein prioriteettimme oli, että saamme toimitettua yrityksille lupaamamme arvolupauksen, Anttila jatkaa.

yTiimin toiminnan tavoitteena on vahvistaa ja tukea käytännönläheisesti opiskelijoiden valmiuksia liiketoimintaan. Yrittäjyyteen ja erityyppiseen yritystoimintaan syventymällä opiskelijalle annetaan mahdollisuudet kasvaa ammattitaitoisesta työntekijästä yrittäjäksi, tietyn liiketoiminta-alueen vastuuhenkilöksi ja asiantuntijaksi sekä mahdollisuuksien etsijäksi.

Lue lisää yTiimistä ja siitä, miten voit päästä osaksi tätä huippujoukkoa verkkosivuiltamme klikkaamalla tästä.