Rustiikkisella pöydällä vaaleanpunainen ruusu ja valkoinen kahvimuki.

Savonian ystäväkirja: ”Etäopiskelu sopi minulle ehdottomasti parhaiten tässä elämänvaiheessa”

Nimi:

Jaana Karvinen

Mitä opiskelit Savonialla?
Opiskelin Restonomi YAMK, Wellness-palveluliiketoiminnan johtamisen tutkinnon.

Mitkä kolme sanaa kuvaavat parhaiten opiskelukokemustasi?
Innostus, positiivisuus, sitkeys

Onko mielessäsi jokin erityinen muisto, kokemus tai tarina opiskeluajaltasi, jonka haluaisit meille jakaa?
Tein opinnot etänä omien töideni ohella. Tämä opiskelumuoto sopi minulle ehdottomasti parhaiten tässä elämäntilanteessa. Parasta opinnoissa oli se, että vapaasti valittavista opinnoista sai valita juuri ne opinnot, jotka kiinnostivat itseä eniten. Lisäksi kaikki eri kurssien tehtävät suorastaan pakottivat peilaamaan asioita omaan organisaation toimintaan tai sen kehittämiseen.

Mikä oli suurin haasteesi opintojen aikana ja miten selätit sen?
Suurin haaste oli löytää aikaa opinnäytetyölle. Oman työn ohella melkein kaikki viikonloput ja vapaajaksot menivät joko uutta tietoa hakien, lukien ja kirjoittaen. Onneksi sain erittäin hyvät opinnäytetyön ohjaajat, jotka nopeasti huomasivat, mikä tapa tehdä opinnäytetyötä sopi minulle parhaiten. Suurin haaste oli siis aika ja sen käyttäminen oikealla tavalla.

Mikä on tärkein taito, jonka olet oppinut korkeakouluopinnoissasi?
Tärkein taito oli se, että ymmärsin entistä paremmin, etten ole koskaan valmis. Aina tulee uutta tietoa, jota voi opetella ja josta voi ammentaa omaan työhönsä. Toki tiesin sen jo aiemmin, mutta nyt oli suorastaan pakko hankkia uutta tietoa johtamisen näkökulmasta. Eniten opin tiimitoiminnasta ja sen kehittämisestä opinnäytetyön myötä. Ne taidot pystyn viemään suoraan omaan työhöni.

Mikä on suurin unelmasi tai tavoitteesi nyt valmistumisen jälkeen?
Seuraava tavoite lienee pitää hetki taukoa opinnoista. Olen opiskellut melkein yhtä soittoa eri tutkintojen parissa vuodesta 2015 alkaen. Hengähdystauko tulee tarpeeseen. Tosin itseni tuntien jonkun pienen opiskeluprojektin voisin suorittaa taas jossakin välissä. Suurin tavoite lienee siirtyä uralla jollakin tavalla eteenpäin. Vielä se ei ole täysin selvää, mikä se voisi olla. Näin ammatillisena opettajana seuraava luonteva vaihtoehto voisi olla siirtyminen AMK-puolelle opettajaksi.

Mikä sinusta tulee isona – millaisia tulevaisuudenhaaveita sinulla on?
Erinomainen kysymys. Eläkeikään on vielä jonkun verran matkaa. Olen saanut tämän hetkisen urani aikana joka vuosi uusia haasteita, mutta suurin haave lienee jatkotutkimuksen tekeminen tai kirjan kirjoittaminen. Aihe on valmiina.

Hyviä vinkkejä tuleville opiskelijoille?
Paras vinkki on, että pidä ehdottomasti opintovapaata viimeistään silloin, kun alat kirjoittaa opinnäytetyötä. Itse en sitä ottanut ja jälkeenpäin on se vähän kaduttanut. Lisäksi tee kaikki tehtävät annetussa järjestyksessä. Silloin ei jää opinnoissa jälkeen heti alkumetreillä.