Savonian ystäväkirja: ”Koin työharjoittelut todella merkittäviksi oman ammatillisen kasvun kannalta”

Nimi:

Senja Turunen

Mitä opiskelit Savonialla?
Opiskelin kätilöksi.

Mitkä kolme sanaa kuvaavat parhaiten opiskelukokemustasi?
Antoisa, kehittävä ja monipuolinen

Onko mielessäsi jokin erityinen muisto, kokemus tai tarina opiskeluajaltasi, jonka haluaisit meille jakaa?


Olin kaksi kertaa ulkomailla opintojen aikana. Kahdella eri kurssilla. Molemmat jaksot kestivät viikon. Maat joissa kurssit järjestettiin olivat  Espanja ja Belgia. Espanjassa oli mukana opiskelijoita 18 eri maasta ja minä olin ainoa suomalainen kätilöopiskelija. Belgiassa meitä oli 9 suomalaista kätilöopiskelijaa sekä belgialaisia ja irlantilaisia kätilöopiskelijoita. Molemmat kurssit olivat todella antoisia ja mielenkiintoisia.

Opintoihin kuului paljon simulaatio- ja taitopaja-harjoittelua. Nämä käytännön tekemiset oli ihanaa vuorottelua luento-opiskeluille. Kätilövaiheessa työharjoitteluita oli yhteensä 40vko, jotka koin todella merkittäviksi oman ammatillisen kasvun kannalta.

Mikä oli suurin haasteesi opintojen aikana ja miten selätit sen?
Opiskelu lasten kanssa oli välillä haastavaa ja raskasta. Myös tasapainottelu kodin ja opiskelun välillä toi omia haasteita. Lasten kanssa opiskelussa on hyvä puoli se, että kun on se hetki aikaa tehdä jotain kouluhommia, se on silloin käytettävä ja tehtäviä tehtävä tai muuten ne jää tekemättä, koska muuta aikaa ei ole. Eli on oltava tehokas silloin kun siihen on mahdollisuus. Tehtävien tekemistä ei voi siirtää toiseen ajankohtaan.

Myös korona-aika toi omat haastensa, koska opiskelu tapahtui etänä Zoomin välityksellä. Myös päiväkodit ja koulut oli kiinni, joten lapset olivat myös kotona tuona aikana. Opiskelu ei ollut silloin ihan helpoimmasta päästä, mutta siitäkin selvittiin 😃

Mikä on tärkein taito, jonka olet oppinut korkeakouluopinnoissasi?
Moniammatillisuus

Mikä on suurin unelmasi tai tavoitteesi nyt valmistumisen jälkeen?
Suurin unelma oli tietystä päästä kätilön töihin ja sinne pääsinkin. Pidin valmistumisen jälkeen muutaman viikon lomaa ja siitä sitten aloitin työt 🥰

Mikä sinusta tulee isona – millaisia tulevaisuudenhaaveita sinulla on?
Nyt ainakin keskityn vaan työntekoon ja kasvatan omaa ammatillisuutta ja osaamista. Jossain vaiheessa olisi kiva osallistua joihinkin koulutuksiin kätilöntyöhön liittyen.

Hyviä vinkkejä tuleville opiskelijoille?
Opinnot kestävät monta vuotta, mutta aika menee kyllä todella nopeasti ja kohta huomaakin, että viimeisiä kursseja ja harjoitteluita viedään. Valmistumisen jälkeen iskee haikeus, että tässäkö tämä nyt oli, joten kannattaa nauttia opiskelusta täysillä!