Savonian ystäväkirja: ”Kirjaston sohvilla ja kahviossa on ratkaistu porukassa monet haasteet niin koulun kuin elämänkin suhteen”

Nimi:
Jesper Honkonen

Mitä opiskelit Savonialla?
Ensihoitajaksi ryhmässä TE20SP

Mitkä kolme sanaa kuvaavat parhaiten opiskelukokemustasi?
Vaiherikas, kehittävä ja monipuolinen.

Onko mielessäsi jokin erityinen muisto, kokemus tai tarina opiskeluajaltasi, jonka haluaisit meille jakaa?
Ensimmäisiä harjoittelupaikkoja varatessa minä (junan tuomana etelän kasvattina) ajattelin, että kyllähän bussilla pääsee vähän kauemmaksikin. Katsoinkin aikatauluista, että Karttulaan näytti kulkevan bussi ihan kätevästi ja varasin harjoittelupaikan sinne. Enpä tullut siinä huomioineeksi, että katsoin kesäaikataulua ja harjoittelu oli tammikuussa. Meinasi tulla heti alkuunsa isoja haasteita, mutta onneksi yksi luokkakaveri ilmoitti, että on menossa harjoitteluun sellaiseen paikkaan, ettei tarvitse omaa autoaan. Sain lainattua auton koko harjoittelun ajaksi. Siitä olen edelleen kiitollinen tälle ystävälle!

Ehdottomasti toinen, mikä jää varmasti hyvänä muistona näiltä vuosilta, on kavereiden kanssa hengailu kirjaston sohvilla tai kahviossa. Niillä penkeillä on ratkaistu porukassa monet haasteet niin koulun kuin elämänkin suhteen.

Mikä oli suurin haasteesi opintojen aikana ja miten selätit sen?
Välillä koulun ulkopuolisten velvollisuuksien sovittaminen koulurytmiin oli haastavaa, mutta aina avoimesti henkilökunnan kanssa keskustelemalla asioista selvittiin.

Mikä on tärkein taito, jonka olet oppinut korkeakouluopinnoissasi?
Ammatillisten taitojen ja tietojen lisäksi opiskeluvuodet kehitti etänä toteutettavassa ryhmätyöskentelyssä. Varsinkin ensimmäisiä lukuvuosia varjostanut Covid pakotti toteuttamaan osan ryhmätehtävistä etäyhteyksin.

Mikä on suurin unelmasi tai tavoitteesi nyt valmistumisen jälkeen?
Ammatillisesti suurin tavoite on työllistyä akuuttihoitoon ja kehittyä siinä. Kesä alkaakin Kajaanissa ensimmäisessä ensihoidon työssäni. Vapaa-ajan suurin tavoite on kehittyä rugbyn pelaajana  ja  päästä rugby-maajoukkueen avauskokoonpanoon. Tähän liittyen aion olla mukana kasvattamassa Kuopioon yhä elinvoimaisempaa rugby-seuraa ja -toimintaa. 

Mikä sinusta tulee isona – millaisia tulevaisuudenhaaveita sinulla on?
Aion jatkaa pyrkimistä lääketieteelliseen. Ehkäpä tulevaisuudessa pääsen yhdistämään tämän tutkinnon ja lääkiksen hyväksi kokonaisuudeksi.

Hyviä vinkkejä tuleville opiskelijoille?
Harjoitteluissa antakaa aina itsestänne kaikki. Harjoitteluista saa aina vähintään yhtä paljon irti, kuin sinne antaakin. Ja tärkeimpänä: Viettäkää paljon aikaa koulukavereiden kanssa!