Rakennusarkkitehtiopiskelijat ja piirustuksia.

”Ajattelin, että arkkitehtuuria voi opiskella vain yliopistossa” – Lumi opiskelee rakennusarkkitehdiksi

Opiskelen Savonialla rakennusarkkitehtuuria. Aloitin opinnot 2022 syksyllä ja olen tällähetkellä opinnoissa puolessa välissä. Rakennusarkkitehdin tutkintoa suoritan päivätoteutuksena ja lähiopetuksessa.

Päädyin alalle, kun keväällä 2022 selasin Opintopolun sivuja ja törmäsin kyseiseen tutkintoon. En ollut aiempina vuosina hakiessani löytänyt kyseistä tutkintoa, enkä edes kuullut tällaisesta. Ajattelin, että arkkitehtuuria voi opiskella vain yliopistossa, enkä sinne halunnut.

Päätin sitten heti löydettyäni koulutuksen hakea, ja osallistua soveltuvuuskokeisiin hieman heikolla valmistautumisella, mutta onnekseni taitoni riittivät ja pääsin kouluun ensimmäisellä yrityksellä.

Tähänastiset opinnot ovat olleet mielenkiintoisia, ja olen varmistunut siitä, että tää on se, mitä mä haluan tehdä. Savonialla rakennusarkkitehdin opintoihin kuuluu mm. pientalojen ja kerrostalojen suunnittelua, paljon mallintamista, mutta myös jonkun verran konkreettisesti käsinkin tekemistä. Ollaan tehty muutamia pienoismalleja ja piirrelty jonkun verran, mutta suurin osa kursseista pyörii tietokoneella mallintamisen ympärillä. 

Tenttejä ei hirveästi ole ollut, lähinnä vaan pakollisissa, tekniikan alan kaikille yhteisissä perusopinnoissa, kuten matematiikassa ja fysiikassa. Arvosanat alan omissa opinnoissa muodostuvat pääosin harjoitustöistä.

Opintojen jälkeen ideaali tilanne olisi päästä töihin johonkin arkkitehtitoimistoon, jossa pääsisin suunnittelemaan pientaloja. Vaikka rakennusalalla on tällä hetkellä hieman heikko tilanne mm. työllistymisen kannalta, on hyvin mahdollista, että valmistuttuani tilanne on kääntynyt päälaelleen ja työntekijöistä onkin pulaa. Ei siis tarvitse säikähtää nykyhetken tilannetta, vaan miettiä kouluun hakiessa vain sitä, mikä itseä kiinnostaa.

– Lumi

Lumi opiskelee rakennusarkkitehdiksi.
Lumi

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!