Aleksin uratarina – ketterästi konetekniikan ammattilaiseksi

Valmistuin konetekniikan insinööriksi Savoniasta tammikuussa 2021. Suuntautumisenani oli tuotekehitys. Tämä suuntautumisvaihtoehto oli itselleni luontevampi valinta. Opiskelu painottui enemmän konesuunnitteluun ja matemaattisiin opintoihin. Opintoni suoritin normaalista valmistumisajasta poiketen jo 3,5 vuoden aikana. Tämäkin vaihtoehto oli lopulta helppo toteuttaa yhdessä konetekniikan opettajien kanssa.

Pääsin kolmannen opiskeluvuoden keväällä Swecolle työskentelemään opintojen ohessa nuorempana suunnittelijana, minkä jälkeen jäin Swecolle kesätöihin ja samalla aloitin myös opinnäytetyön tekemisen Swecolle. Työsopimustani jatkettiin tämän jälkeen ja sain yhdistettyä neljännen vuoden syksyn opinnot ja työelämän loistavasti.

Tuttuun työhön ja uusiin opintoihin

Vuoden 2021 alussa, kun tutkinto oli valmis, sain vakituisen työpaikan Swecolle. Valmistumiseni jälkeen minua odotti siis tuttu työpaikka ja saan työskennellä monipuolisessa työympäristössä suunnittelijana, osana laitossuunnittelutiimiä. 

Kokemusta valmistumisen jälkeen ei ole kertynyt vielä paljon, mutta tuttu työympäristö on helpottanut työelämään siirtymistä. Odotan innolla kehittymistäni alan ammattilaiseksi. Tavoitteenani on vielä jatkaa kouluttautumista diplomi-insinööriksi työn ohessa. Ensimmäinen pääsykoe on jo takana tuotantotalouden DI-ohjelmaan sekä myöhemmin avautuu hakumahdollisuus johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelmaan.

Opiskelijoille haluaisin lähettää pari vinkkiä:

  • Muistakaa nauttia opiskeluajasta, kun arki on vielä rennompaa.
  • Opintoihin kannattaa panostaa, sillä yritykset arvostavat hyvää koulumenestystä.

Vaikka et tällä hetkellä ajattelisi hakea enää jatko-opiskelemaan, niin viiden vuoden kuluttua voit tulla toisiin ajatuksiin, jolloin välttävä koulumenestys voi rajata mahdollisuuksiasi pyrkiä hakemaan haluamaasi koulutukseen. 

Aleksi Kössi
insinööri (AMK), konetekniikka
suunnittelija / Sweco Industry Oy

Mies työpisteellä tietokoneen ääressä.
Aleksi työn touhussa.


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!