Annika Hekkala katsoo kameraan, hänellä on yllään paksu kaulahuivi.

Annikan tarina – Nuoren sairaanhoitajan (YAMK) upea uraputki

Olen ammatiltani sairaanhoitaja ja työskennellyt kotihoidon kentällä jo kymmenen vuoden ajan. Olen ensimmäiseltä ammatiltani kaksoistutkinnon käynyt lähihoitaja ja heti sen jälkeen lähtenyt opiskelemaan sairaanhoitajaksi, josta valmistuin 2017 keväällä.

Aloitin opiskeluni Savoniassa syksyllä 2021 sosiaali- ja terveysala (YAMK), kliininen asiantuntija, palliatiivinen hoito -tutinnon monimuotototeutuksessa.

Päätin lähteä opiskelemaan juuri tätä opintokokonaisuutta, koska palliatiivinen hoito on kiinnostanut minua pitkään ja olen aina kokenut haluavani auttaa elämän loppuvaiheessa eläviä ihmisiä. Opinnot olivat aloittaessani Edupal-hankkeen järjestämä pilottikokonaisuus ja vaihtoehtoina oli useampi ammattikorkeakoulu. Savonian värikäs markkinointi kiinnosti minua kovasti ja olin erityisen kiinnostunut koulutuksen hakukriteereistä ja ennakkotehtävästä. Myös mahdollisuus etänä tehtäviin opintoihin on tukenut opiskeluani ja mahdollistanut opintoni Kuopion Savoniassa, joten välimatkaa voi kertyä vaikka satoja kilometrejä!

Opinnot ovat vastanneet odotuksiani. Olen päässyt kehittämään omaa osaamistani palliatiiviseen hoitoon liittyen kokonaisvaltaisesti sekä pystynyt tuottamaan kehittämistyön oman organisaation henkilöstön osaamisen kehittämiseksi. Olen myös voinut tehdä opintokokemuksestani juuri sellaisen, kun itse haluan vapaa valintaisten opintojen avulla.

Koulutuksen myötä ammatillinen osaamiseni on kehittynyt jokaisen kurssin aikana. Olen löytänyt uusia tapoja kehittää omaa, mutta myös oman yksikköni henkilöstön osaamista. Olen löytänyt keinoja uuden oppimiseen ja tiedon löytämiseen. Olen ollut aina heikko oppimaan uutta, mutta tämän koulun myötä tunne kouluttautumisesta on vahvistunut ja en koe enää koulutukseen hakeutumista vaikeana.

Olen urallani päässyt kehittymään paljon ja siirryn 1.1.2023 hyvinvointialueelle vastuuyksikköpäällikön tehtäviin omassa yksikössäni. Tämä on nuorella iälläni ollut suuri saavutus omalla urallani. Pääsen tämän myötä siirtämään opitun käytäntöön ja kehittämään hyvinvointialueen strategian mukaisia tavoitteita, kuten henkilökunnan työhyvinvointia ja osaamista. Haaveena tulevaisuudessani on kehittää omaa osaamistani lähijohtajantehtävissä, mutta myös kehittää osaamistani jatkokouluttautumalla mahdollisesti jopa Savoniassa.

Kokemukseni Savonia-ammattikorkeakoulutusta on olleet minulle hyvin positiivisia ja jään kaipaamaan ryhmän ja opettajien tukea, jota sain koulun aikana. Toiveena oli tulevaisuudessa, että kliinisen asiantuntijan osaaminen tunnistetaan valtakunnallisesti ja varsinkin palliatiivisen hoidon osalta sitä lähdetään kehittämään jokaiseen organisaation yksikön rakenteeseen.

Jos sinua kiinnostaa opiskella palliatiivisen hoidon kliiniseksi asiantuntijaksi, suosittelen lämmöllä Savonia-ammattikorkeakoulun opintokokonaisuuksia. Suosittelen myös hakeutumaan sellaisiin opintoihin koulutuksen aikana, jotka juuri sinua kiinnostaa. Opinnäytetyö kuulostaa aina möröltä, mutta hyvällä ohjauksella ja ryhmän tuen avulla siitä selviää, varmasti, minäkin selvisin!

Positiivisin mielin tulevaisuutta kohti!

Annika, sairaanhoitaja (YAMK)

Annika Hekkala katsoo kameraan, hänellä on yllään paksu kaulahuivi.
Annika

Kiinnostuitko alasta? Tutustu sosiaali- ja terveysalan YAMK-koulutuksiin!