Eveliinan tarina – Uuden työn kautta uusiin unelmiin

Valmistuin kesällä 2015 matkailun restonomiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta. Jäin työskentelemään tuttuun kaupan alan työpaikkaani, jossa olin jo vuosikymmenen työskennellyt. Nuorimmaisen lapseni synnyttyä vuonna 2016 päätin, että nyt on aika lähteä kokeilemaan omaa alaani ja päädyin työskentelemään matkailu- sekä ravitsemisalalle.

Valmistumisesta lähtien minulla jatkui yhteydenpito Savonian liiketalouden lehtoriin, joka uskoi minuun sekä kannusti tavoittelemaan unelmiani matkan varrella. Hän myös vinkkasi minulle uudesta tuloillaan olevasta koulutuskokonaisuudesta. Olen hyvin kiitollinen hänelle kaikesta avusta ja tsemppaamisesta matkani varrella.

Valmistumiseni jälkeen olen kokenut työpaikan vaihdoksen kahdesti sekä pienimuotoisen loppuun palamisen. Nämä kokemukset kuitenkin auttoivat minua tutkimaan omia arvojani tarkemmin sekä pohtimaan sitä, millä alalla haluan vaikuttaa tulevaisuudessa. Työpaikan vaihdoksen aikana kouluttauduin henkilökohtaiseksi valmentajaksi (Personal Trainer), ja oma alani on löytynyt myös henkilökohtaiseen hyvinvointiin panostamisen myötä.

Ota riski ja hyppää

Nyt olen työskennellyt viimeisen vuoden liikuntakeskuksessa esimiestehtävissä ja saan olla mukana myös yrityksen kehittämistehtävissä. Paljon on vuoden aikana tapahtunut ja paljon uutta on vielä tulossa! Työn myötä minulle avautui viimein mahdollisuus hakeutua hyvinvointipalveluiden johtamisen YAMK-koulutukseen ja pääsinkin sisään ensimmäiseen, syksyllä 2020 aloittaneeseen ryhmään.

Heijastan kurssit sekä tulevan opinnäytetyöni päivätyöhöni sekä kursseja mahdollisesti sivutoimiseen yrittäjyyteeni (Wellevu Training), jonka perustin myös syksyllä 2020. En voisi olla tyytyväisempi ratkaisuihini, joita olen elämässäni tehnyt, sillä tämän koulutuksen ja nykyisen työni myötä minulle avautuu mahdollisuus olla vaikuttamassa liikunta- ja hyvinvointipalveluiden tuottamiseen yksilö- sekä yritysasiakkaille Pohjois-Savossa ja erityisesti kotikaupungissani Kuopiossa.

Mikäli sinua kiinnostaa hyvinvointiala sekä johtaminen, suosittelen suuresti Wellness-palveluliiketoiminnan johtamisen YAMK-opintoja. Hyvinvoinnin arvostus kasvaa koko ajan työyhteisöissä alasta riippumatta, mm. matkailu-, ravitsemis- ja liikunta-alalla, joten näiden alojen yhteistyöllä voidaan rakentaa kokonaisvaltaisia palvelupaketteja asiakkaiden tarpeisiin. Tämän opintokokonaisuuden läpikäynti ei välttämättä vaadi valmista pohjaa juuri restonomin AMK-tutkinnosta, vaan voit hakea sillä myös lisäosaamista esimerkiksi liiketalouden johtotehtäviin.

Tutkinnon läpikäyminen vaatii aikaa ja panostusta. Ruuhkavuosia elävänä äitinä en aio valehdella, vaan kerron rehellisesti, että ajankäytön hallinta nousee yhdeksi tärkeimmistä opiskelijan ominaisuuksista. Kuitenkin yhteiset lähipäivät, keskustelut sekä etäyhteydenpito muiden kurssitovereiden kanssa tuovat aina lisää energiaa opiskeluun. Meille onkin kehittynyt huippuporukka, jossa jokainen tukee toista, vaikka sitten toiselta puolelta Suomea.

Jos ikinä mietit, uskallatko tehdä jotain, ota riski ja hyppää. Et voi tietää onnistutko, ellet kokeile. Minunkin matkani on vielä kesken. Hae siis mukaan ja nähdään Huipulla!


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!