Markus opiskelee restonomi YAMK -tutkintoa.

”Halusin syventää osaamistani ja ottaa uusia askeleita työurallani” – Markus opiskelee restonomi (YAMK) -tutkintoa

Opiskelin Savonia-ammattikorkeakoulussa restonomi (AMK) -tutkinnon ja suuntauduin ravitsemispalvelujen kehittämiseen ja johtamiseen. Työskentelin opintojen aikana Original Sokos Hotel Puijonsarvessa ja sain tehdä myös opinnäytetyöni PeeÄssälle. Valmistumisen jälkeen aloitin työt Alko Oy:ssä.

Työelämä tuli tutuksi jo opintojen aikana, sillä opiskelu oli hyvin yhteydessä työelämän kanssa harjoittelujen ja erilaisten projektien kautta. Opintojen jälkeen työelämä on vastannut odotuksiani.

Koulutus antoi hyvät eväät työelämään. Restonomikoulutuksen aikana pääsin hyvin kokeilemaan erilaisia asioita, minkä kautta löysin myös oman juttuni. Koulutus antoi hyviä perustaitoja ja osaamista erilaisiin työtehtäviin.

Mieleenpainuvimpia kokemuksia koulutuksen aikana oli vaihto-opiskelu ja työharjoittelu ulkomailla. Pääsin myös osallistumaan erilaisiin kilpailuihin, kuten Resto-taitokisat ja Innovate or Die -innovaatiokilpailu. Koulutuksen aikana pääsin osallistumaan erilaisiin projekteihin yTiimin kautta. Koen, että projektityöskentely antoi hyvää pohjaa työelämään.

Suosittelen lähtemään avoimin mielin mukaan erilaisiin juttuihin. Koen, että itselleni opiskeluaika avasi uusia ovia, kun pääsin osallistumaan muun muassa erilaisiin projekteihin ja kilpailuihin. Jos aloittaisin opiskelut uudestaan, suunnittelisin harjoittelujaksoni tarkemmin, jotta se palvelisi paremmin työelämään siirtymistä. Opiskelin AMK-tutkintoa vuosina 2015-2018.

Muutama vuosi valmistumisen ja työelämään siirtymisen jälkeen aloitin YAMK-opinnot Savoniassa. Halusin syventää osaamistani ja ottaa uusia askeleita työurallani. Koin, että YAMK-tutkinto tukisi hyvin näitä tavoitteita. Savoniassa on myös laadukas ja työelämälähtöinen ote opintoihin, joten hakeminen houkutti suuresti.

Ehdin olla muutaman vuoden täysin työelämässä, kunnes 2021 syksyllä oli sopiva hetki aloittaa YAMK-opinnot. Opiskelu osoittautui hyvin työelämälähtöiseksi ja itsenäiseksi. Kurssien oppimistehtävien avulla oli mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisiin kehitystehtäviin ja syventyä johtamiseen. Tavoitteenani työelämässä oli asiantuntijatehtävät, jotka aloitin 2022.

Suosittelen kokeilemaan opintojen aikana erilaisia juttuja ja niiden kautta myös oma juttu toivottavasti löytyy. Restonomiopinnot tarjoavat loputtoman määrän vaihtoehtoja ja lopulta on omista kiinnostuksen kohteista kiinni, mitä haluaa lähteä tekemään työelämässä.

Markus opiskelee restonomi YAMK -tutkintoa.
Markus

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen