Ideanikkari vahvisti hankeosaamista

Elina Hirvonen (32) sanoo olevansa kova ideoimaan ja kehittämään. Tähän voisi hyvin vielä lisätä opinhaluinen.

Elinalla on agrologin (AMK) ja medianomin (AMK) tutkinnot sekä graafisen suunnittelun erikoisammattitutkinto. Mutta sitten tuli olo, että ylempi ammattikorkeakoulututkinto olisi mukava suorittaa.

– Lähdin hakemaan pätevyyttä edetä uralla, vahvistamaan omaa osaamistani ja verkostoitumaan. Verkostoni ovat kasvaneet jokaisessa koulutuksessa, jonka olen käynyt eikä tämä ole ollut poikkeus. On paljon helpompi ottaa yhteyttä, kun tuntee jo ennalta.

Elina toimii Forssan Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtajana. Savonia-ammattikorkeakoulu ei ollut lähin vaihtoehto, mutta koulutuksen sisältö ratkaisi.

– Olen kova ideoimaan ja kehittämään ja sitä Savonialla oli luvassa ja on myös ollut. Hankepuolen osaamiseen olen saanut opinnoista paljon uutta. Opintokokonaisuus kaikkineen on ollut hyvä ja koen sen vastanneen tavoitteitani.

Elina kokee löytäneensä oikeaan paikkaan, sillä Savonialla on kokonaisvaltainen kehittämisnäkökulma maaseutuun, missä on hevossektorille paljon tartuntapintaa ja mahdollisuuksia. Elinalle maaseutu näyttäytyy monialaisena ja moneen toimialaan nivoutuvana alana.

Opinnoissa on ollut sopivasti haastetta. Työn ohella opiskelu vaatii tiettyä itsekuria, opiskelu jättää opiskelijalle itselleen varsin paljon vastuuta etenemisestä.

– Työni on niin kokonaisvaltaista, että se on tehnyt opiskelusta välillä haastavaa. Hieman on haettava ehkä jatkoaikaa opinnäytetyöhön, mutta se valmistuu syksyllä.

Opintojen alussa Elina kävi lähijaksoilla Iisalmessa, mutta muuten hän on suorittanut opinnot etänä kotoa käsin. Opettajat saavat Elinalta kiitosta teknisistä valmiuksistaan etäopetuksessa. Läsnäolo luennoilla on enemmän kiinni itsestä.


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!