Lauri opiskelee tietotekniikkaa.

”Kannattaa hakea omasta opiskelutaustasta riippumatta” – Lauri opiskelee tietotekniikkaa

Olen Lauri. Aloitin opiskelemisen Savonia-ammattikorkeakoulussa tammikuussa 2021. Opiskelen tietotekniikkaa ja erikoistun ohjelmoinnin puolelle.

Valmistuttuani lukiosta kuvittelin, että psykologia olisi se ala, jonne haluaisin ehdottomasti. Vietin pari välivuotta töiden parissa ja asumalla ulkomailla. Jossain vaiheessa tajusin intoni hiipuneen psykologian opiskelua kohtaan ja tajusin että olen aina tykännyt elektroniikasta, joten päätin hakea tietotekniikkaa.

Savonia on pystynyt mahdollistamaan opiskeluni eri alalla kuin mitä varten opiskelin lukiossa valintakurssin avulla. Tämä herätti mielenkiintoni ja tykkään ajatuksesta, että kaikille annetaan mahdollisuus päästä opiskelemaan.

Yhteishaun tehtyäni ja valintakurssin suoritettuani meni vähän aikaa ja sain tietää, että olen saanut opiskelupaikan Savonialla tietotekniikan monimuotoryhmässä.

Opiskelurytmi monimuotoryhmässä on hyvin erilainen kuin mihin olin lukiossa tottunut. Luentopäiviä järjestetään noin kolme päivää kuukautta kohden, joka pakottaa itsenäiseen opiskeluun. Tämä vapauttaa opiskelijan aikataulua jolloin esim. töitä voi tehdä opintojen ohella.

Tutkintoni lähti käyntiin perusteista, jonka avulla varmistettiin, että kaikki ovat samalla lähtöviivalla. Ensimmäiset kurssit olivat muun muassa viestinnän perusteet ja C#-perusteet. Ohjelmointi oli minulle täysin uutta, joten koin pientä epävarmuutta omasta osaamisestani, kun luentoja on niin vähän. Opettajat rohkaisevat olemaan yhteydessä, jos ongelmia tulee vastaan ja tähän mennessä tutkintoa olen saanut aina pikaisesti apua tarvittaessa.

Kaikki, jotka ovat miettineet hakevansa tätä koulutusta voin vain sanoa, että kyllä kannattaa riippumatta omasta opiskelutaustasta. Valintakurssi on suunniteltu siten että kuka tahansa voi tulla valituksi, kunhan tahtotila on vain oikea. Uusia opiskelijoita rohkaisen pitämään jatkuvaa yhteyttä opettajiin vaikka ongelmat/kysymykset tuntuisivatkin hieman tyhmiltä.

Lauri opiskelee tietotekniikkaa.
Lauri

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!