Katariina Heikkilä, rakennusarkkitehtiopiskelija

Kunniamaininta Töölöntorin ideakilpailussa

Savonian kolmannen vuoden rakennusarkkitehtiopiskelija Katariina Heikkilä lähti syksyllä 2019 katsomaan, miten pitkälle siivet kantaisivat valtakunnallisessa suunnittelukilpailussa. Helsingin kaupunki etsi ratkaisuja Töölöntorin elävöittämiseksi kaikille avoimella ideakilpailulla, jossa suunnittelun lisäksi toivottiin uusia ajatuksia siitä, mitä toritoiminta Töölössä voisi tulevaisuudessa olla. Katariinan työpariksi valikoitui Helsingissä asuva ja Sveitsissä vaihdossa ollut veli, joka hänkin opiskelee samalla alalla.

– Aluksi pallottelimme ideoita veljen kanssa saman pöydän äärellä, ja syksyllä veljen lähdettyä vaihtoon Sveitsiin, jatkui yhteistyö tosi sujuvasti. Sain veljeltä arvokasta oppia, ja oli hienoa päästä tekemään käytännössä sitä suunnittelutyötä jota olen Savoniassa opiskellut. Opettajani tukivat minua koko projektin ajan, ja sain sisällytettyä kilpailutyön tekemistä osaksi opintojani. Rakennusarkkitehtiopiskelijana on hyvä kasvattaa omaa portfoliota jo opintojen aikana, ja siihen tämä oli erinomainen tilaisuus. Tämän kokemuksen myötä uskaltaa paljon helpommin lähteä vastaaviin projekteihin myös jatkossa.

Katariinan ja hänen veljensä työ palkittiin kunniamaininnalla tammikuussa Helsingissä. Palkintoja oli luovuttamassa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

– Tällä hetkellä koulun lisäksi minua työllistää omat projektit, ja vielä näin jälkikäteenkin on sellainen fiilis että kannatti lähteä ja jatkossakin tulen osallistumaan vastaaviin kilpailuihin. Savonian rakennustekniikan koulutukset muuttavat kesällä Savilahden kampusalueelle, sinne olen hyvillä mielin menossa. Uusi ympäristö tuo varmasti uutta intoa ja inspiraatiota myös omaan tekemiseen!

Katariina Heikkilän suunitelma Töölöntorin elävöittämiseksi.
Katariina Heikkilän suunitelma Töölöntorin elävöittämiseksi.
Katariina Heikkilä veljensä kanssa.
Katariina Heikkilä veljensä kanssa.

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!