Kuviksen tunnilta rakennusarkkitehdiksi – Hannalin tarina

Opiskelen rakennusarkkitehdiksi ja aloitin opinnot vuonna 2019. Minun lempiaineet olivat aina olleet matematiikka ja kuvaamataito. Olen aina ollut pikkutarkka kaikessa mitä olen tehnyt.

Eräänä päivänä puhuttiin kuviksen opettajan kanssa ja hän mainitsi, että minusta voisi tulla arkkitehti, koska siellä voisin hyödyntää näitä piirteitäni ja taitojani. Siinä hetkessä mikään muu ala ei minua oikeastaan kiinnostanut kuin tämä.

Hain Savoniaan rakennusarkkitehdiksi, kävin valintakokeissa ja pääsin heti lukiosta valmistumisen jälkeen syksyllä kouluun. Nyt kahden ja puolen vuoden jälkeen voin sanoa, että opinnot ovat olleet tasapainoisesti haastavia, mutta myös todella mielenkiintoisia. Joka päivä oppii jotain uutta, joka on mielestäni todella jännittävää. Omalta tulevaisuudeltani odotan, että jonain päivänä pääsen itse suunnittelemaan jotain merkittävää.

Tulevalle rakennusarkkitehtiopiskelijalle antaisin vinkiksi, että kannattaa suunnitella opiskelupäiviäsi arjelle ettei kaikki kasaannu viikonlopulle.

Et voi heti osata kaikkea ja se on täysin okei. RT-kortisto on yksi sinun parhaimmista kavereista näiden opintojen aikana.

Tällä alalla on niin paljon huomioon otettavia asioita, joten ei kannata lannistua, jos et muista tai osaa jotain. Sinua autetaan aina, kun tarvitset apua!

Hannali Lodi


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!