Laura Veikkola, musiikkipedagogi (AMK)

Olen Laura Veikkola ja opiskelen viimeistä vuotta musiikkipedagogiksi. Olen jo lapsena sanonut haluavani olla opettaja, ja lukiossa opiskellessani minusta tuntui edelleen samalta. Pääsin 6-vuotiaana musiikkiopistoon opiskelemaan ja musiikki onkin ollut minulle aina se ykkösharrastus. Alaa pohtiessani aloin miettiä, miksi en yhdistäisi musiikkia ja opettajahaavettani, joten musiikkipedagogiikka tuntui luontaiselle vaihtoehdolle.

Savoniassa opiskelun ohella olen tehnyt töitä musiikin alalla lähes jatkuvasti, ja Savonia on ollut hyvin joustava töitteni ja opiskeluideni suhteen. Sain siis heti käytännön kokemusta ja tietoutta opiskelujen ohella ja näitä töitäni on myös voitu hyväksilukea opintopisteiksi. Työpaikkani on Kuopion ulkopuolella, eli olen ollut osan ajasta poissa Kuopiosta. Opettajat ovat aina olleet hyvin ymmärtäväisiä ja he ehdottavatkin vaihtoehtoisia tapoja opiskella laadusta tinkimättä.

Mielestäni Savonian vahvuus musiikkipedagogien koulutuksessa on sen muokattavuus ja yksilöllistäminen. Olen saanut suoritettua opiskelujani hyvin arvosanoin, hieman etuajassa ja samalla töitä toisessa maakunnassa tehden. Jokaiselle löytyy varmasti oma tapa suorittaa musiikkipedagogin koulutus!

Nainen ja nuottivihko.


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!