Sonja opiskelee wellness-liiketoimintaa.

”Olen aina tiennyt, että haluan työskennellä terveyden, urheilun ja hyvinvoinnin parissa” – Sonja opiskelee wellness-liiketoimintaa

Olen Sonja, 31-vuotias ensimmäisen vuoden wellness-tradenomi (AMK) opiskelija Espoosta. Aloitin opintoni elokuussa 2023.

Valmistuin vuonna 2012 taloushallinnon merkonomiksi, jonka jälkeen olen ollut työelämässä yli 10 vuoden ajan. Minulla oli hyvät lähtökohdat aloittaa tradenomin opinnot, sillä minulla oli kertynyt paljon kokemusta liiketalouden alan tehtävistä.

Olen aina välillä miettinyt, että jotain olisi vielä kiva opiskella ja kehittää itseään ja osaamistaan. Sopivaa alaa ei vain oikein tuntunut löytyvän aiemmin.

Urheilu ja hyvinvointi ovat erittäin suuri osa elämääni. Vapaa-ajallani urheilen paljon ja kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostaa kovasti. Vapaa-aika kuluu mm. juoksun, tanssin ja kuntosalilla käynnin parissa. Olen aina tiennyt, että haluan työskennellä terveyden, urheilun ja hyvinvoinnin parissa. Kun Savonian wellness-tradenomin koulutusohjelma tuli vastaan, tiesin heti, että tämä voisi olla se minun juttuni.

Koulutusvaihtoehdoista valitsin monimuoto-opiskelun, sillä käyn opintojen ohessa kokopäiväisesti töissä. Opiskeluiden, työn ja harrastusten yhteensovittaminen on onnistunut hyvin.

Ensimmäisen vuoden opinnot koostuvat ammattiopinnoista. Kurssit ovat mielenkiintoisia ja olen nyt jo oppinut paljon uutta. Odotan myös kovasti jo erilaisia valinnaiskursseja liittyen ravitsemukseen, hyvinvointiin ja urheiluun. Teemme paljon ryhmä- ja paritehtäviä, jolloin pääsemme yhdessä tekemään tehtäviä ja samalla tutustumaan toisiimme.

Vaikka opinnot toteutetaan verkossa eikä muita opiskelijoita näe, on silti tunne, että kuuluu porukkaan ja aina voi kysyä muilta opiskelijoita tai opettajilta neuvoa tarpeen mukaan. On hienoa, että opinnot voi suorittaa verkossa missä päin Suomea tahansa.

Tulevaisuudessa minua kiinnostaisi työskennellä työhyvinvointiin liittyvien tehtävien parissa. Tällä hetkellä työskentelen sosiaali- ja terveydenhuollon konsultointiyrityksessä ja olisi hienoa, jos voisin valmistumiseni jälkeen kehittää esimerkiksi työpaikkani työhyvinvointia tai päästä johonkin urheilu- ja hyvinvointialan yritykseen työhyvinvointi- ja kehitystehtävien pariin.

Wellness-tradenomin koulutus avaa monia mahdollisuuksia ja sen avulla voi työllistyä monenlaisiin ja monipuolisiin tehtäviin. Jos liikunta ja hyvinvointi ovat lähellä sydäntäsi, suosittelen hakemaan tähän koulutukseen. Opintojen oheen on myös helppo sovittaa työt.

Valintakokeisiin kannattaa panostaa ja materiaalit lukea huolella, sillä ne ovat perusta näille opinnoille. Valintakurssin aikana saa myös hyvän käsityksen siitä millaista monimuoto-opiskelu on ja sopiiko se juuri sinulle. 

Sonja opiskelee wellness-liiketoimintaa.
Sonja

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!