Hanne opiskelee wellness-liiketoimintaa.

”Tällä alalla pääset kehittymään monilla eri osa-alueilla” – Hanne opiskelee wellness-liiketoimintaa

Olen Hanne 24 v, toisen vuoden Wellness tradenomiopiskelija Savonia-ammattikorkeakoulusta ja olen aloittanut opintoni syksyllä 2022.

Olen aina ollut kiinnostunut hyvinvoinnista ja aiemmin olen opiskellut kaksi toisen asteen tutkintoa kauneudenhoitoon painottuen sekä työskennellyt hyvinvoinnin parissa useamman vuoden.

Hain jo vuonna 2018 yhteishaussa opiskelemaan Wellness-liiketaloutta, mutten en päässyt sisään ja lähdin suorittamaan toista toisen asteen tutkintoani. Kuitenkin ajatus ammattikorkeakouluopinnoista ja etenkin Wellness-tradenomin tutkinnosta jäi muhimaan takaraivooni, koska halusin kehittää osaamistani myös liiketalouden puolella.

Keväällä 2022 parin vuoden työelämässä vietetyn vuoden jälkeen päätin kokeilla taas onneani ja tulin valituksi todistusvalinnalla Wellness-liiketoiminnan päivätoteutukseen.

Opiskelu Savonialla on ollut miellyttävää ja kiinnostavaa. Ensimmäisenä vuotenamme opiskelimme mm. yritystoimintaa, juridiikkaa, markkinointia, ruotsia ja englantia sekä matikkaa budjetoinnin ja katetuottolaskemien merkeissä.

Nyt toisena opiskeluvuonna opiskelemme mm. viestintää, lisää matikkaa, työhyvinvointia sekä hyvinvointiteknologiaa. Lisäksi valinnaisilla opinnoilla kuten yTiimillä, saa lukujärjestyksestään tehtyä itselleen mielenkiintoisemman ja opinnoissa pääsee tekemään myös paljon enemmän käytännössä kuin ensimmäisenä vuonna. Opinnot sisältävät paljon ryhmätöitä ja yhdessä tekemistä, jolloin samalla päästään opettelemaan erilaisissa ryhmissä toimimista.

Valmistumisen jälkeen tahtoisin työllistyä tutkintoani vastaavalle alalle, mielellään markkinoinnin tai projektisuunnittelun pariin. Opintojen aikana olemme tutustuneet moniin eri hyvinvointialan yrityksiin, joka on avannut minulle lisää näkökulmaa mahdollisista tulevaisuuden työpaikoista.

Wellness-liiketaloutta opiskelemaan hakeville ja opiskelunsa aloittaville sanoisin, että avoimella mielellä, innokkuudella ja halulla kehittää itseään pääsee Wellness-tradenomin opinnoissa jo todella pitkälle! Tällä alalla pääset kehittymään monilla eri osa-alueilla ja saat itsellesi ammatin, jolla varmasti työllistyt.

Hanne opiskelee wellness-liiketoimintaa.
Hanne

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!