Maija opiskelee muotoilijaksi.

”Luota omaan juttuusi” – Maija opiskelee muotoilijaksi

Olen Maija ja opiskelen muotoilua nyt neljättä vuotta. Opinnoissani olen erikoistunut sisustusarkkitehtuuriin ja käynyt myös hieman palvelumuotoilun opintoja.

Olen jo aivan lapsesta asti ollut luova persoona ja tykännyt puuhailla kaikkea luovaa. Lukion jälkeen en kuitenkaan ollut varma, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä, joten pidin välivuoden. Se oli minulle juuri oikea ratkaisu, sillä sen aikana löysin muotoilun opinnot. Ilman välivuotta, olisin saattanut päätyä opiskelemaan ihan toisenlaista alaa.

Yhteishaun aikaan 2019 selasin Opintopolkua, ja oikeastaan sattumalta päädyin laittamaan Savonian muotoilun koulutuksen ensimmäiseksi hakuvaihtoehdoksi, juuri enempää asiaa miettimättä. Tämän jälkeen kuitenkin tutustuin alaan enemmän ja minulle selkiytyi, että tämä on se mitä haluan tehdä.

Muotoilun opiskelu riippuu paljolti siitä, mihin opinnoissa erikoistuu. Sisustusarkkitehtuurissa opinnot tapahtuvat pääosin tietokoneella. Opettelemme käyttämään erilaisia mallinnus- ja visualisointiohjelmia ja myös Adoben ohjelmat tulevat tutuksi. Projektikursseille on usein myös oikeita asiakkaita, joten jo opintojen aikana saa kosketuksen työelämään.

Sisustusarkkitehtuurissa pääsee hyödyntämään luovuutta sekä ongelmanratkaisutaitoja, mikä tekee opinnoista todella monipuolisia. Palvelumuotoilun opinnot puolestaan tarjoavat uusia näkökulmia ja ovat mielestäni hyvä lisä sisustusarkkitehdin opintoihin.

Valmistumisen jälkeen toivon löytäväni oman näköiseni työpaikan, esimerkiksi suunnittelu- tai arkkitehtitoimistosta. Työssäni toivon luovani kestäviä ja ympäristöä kunnioittavia tiloja, joihin kaikilla on tervetullut olo. Koen, että muotoilun alalla, ei ole koskaan valmis vaan aina löytyy uutta opittavaa, joten haluan myös ehdottomasti jatkokouluttautua.

Alalle haluaville antaisin vinkiksi sen kliseisen eli luota omaan juttuusi, äläkä vertaa itseäsi muihin. Monet, minä mukaan lukien, aloittavat opinnot epävarmoina, mutta kuitenkin kaikki löytävät oman tyylinsä tehdä ja oman paikkansa, joten varmasti löydät sinäkin!

Maija opiskelee muotoilijaksi.
Maija

Maijan töitä


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!