Maijun tarina – Rakkaudesta opiskeluun

Ikuinen tiedonnälkä! Se olisi ehkä paras lause kuvaamaan minua. Olen aina rakastanut opiskelua ja jo ammattikorkeakoulusta valmistumiseni jälkeen olin varma, että opiskelut ei ole vielä opiskeltu.

Olen monesti tutkinut ja katsellut eri koulujen sivuja ja vertaillut opintokokonaisuuksia keskenään. Aiemmin sieltä ei kuitenkaan ole vielä iskenyt silmääni mitään mieleistä. Kunnes kevättalvella 2020 huomasin Savonian sivuilla Wellness-liiketoimintajohtamisen koulutuksen. Opintojen rakenne oli järkevä ja se tuki minun ammatillista kehitystäni kaikista eniten. Ammattikorkeakoulussa painotin opintojani wellness ja aktiviteettipuolelle, joten tämä tuntui olevan täydellinen jatkumo edellisille opinnoilleni.

Päivääkään en ole katunut

Minulle tapahtui elämässä isoja muutoksia vuonna 2019, mm. yksihuoltajaksi jääminen. Ja vaikka ikuisen tiedonnälän omaankin, harkitsin pitkään Savonian sivuilta löytämääni koulutukseen hakemista. Oli paljon puntaroitavaa ja mietittävää: miten täysipäiväisen työn, yksinhuoltajana toimimisen ja oman elämän uudelleen rakentamisen sekaan laitetaan vielä opinnot. Keskustelin paljon tukiverkostoni sekä esimieheni kanssa. Sain kaikilta paljon tukea ja kannustusta koulutukseen hakemiseen. Ja niin minä tukiverkostoni ja esimieheni tuen kanssa rohkaisin mieleni ja hain.

Heti ensimmäisten kurssien myötä kaikki epäilyni karisivat ja muistin, miksi rakastan opiskelua. Sanottava toki on, että onhan tämä alku ollut haipakkaa. Asioiden paikalleen hakemista ja pieniä omantunnon tuskia kokien siitä, että lapset ovat enemmän päiväkodissa kuin aiemmin. Tämä on kuitenkin ollut vain ajanhallinnan ja organisointitaitojen hyödyntämistä. Tukiverkosto on ollut käytössä, mutta en sitäkään loppupeleissä niin paljoa ole tarvinnut, kun olen vain miettinyt ajanhallinnallisesti asiat kuntoon. Jostain on pitänyt luopua, että paketin on saanut pidettyä kasassa. Olen lohduttautunut sillä, että äitin opinnot ei kauaa kestä. Alkukankeuksien jälkeen tämä menee jo kuin vettä vaan.

Sen voin vannoa, että päivääkään en ole katunut kouluun lähtemistä. Koulussa on tullut oman ammatillisen kehityksen kannalta paljon uutta ja uusia ideoita on syntynyt useita. On tullut paljon ajatuksia siitä, mitä aikuisena haluaa olla. Olen saanut oman työni tekemiseen paljon tukea ja saanut vahvistuksia asioihin, joita olen miettinyt, että miksi työpaikallani tämä tai tämä asia mättää.

Ei vain se, että olen saanut tästä tukea ja apuja oman työni tekemiseen ja oman urani kehittymiseen. Tämä on myös tukenut minun omaa henkilökohtaista elämääni ja avannut uusia ovia sekä mahdollisuuksia. Olen opintojen myötä kasvanut myös ihmisenä ja auttanut itseäni oman elämäni uudelleen rakentamisessa. Kouluun lähteminen oli yksi elämäni parhaita päätöksiä.


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!