Markuksen uratarina – Opinnot avasivat unelmien uran Alkossa

Opiskelin Savonia-ammattikorkeakoulussa restonomin AMK-tutkinnon ja suuntauduin ravitsemispalvelujen kehittämiseen ja johtamiseen. Työskentelin opintojeni aikana Original Sokos Hotel Puijonsarvessa ja sain tehdä myös opinnäytetyöni PeeÄssälle. Valmistumisen jälkeen aloitin työt Alko Oy:ssä.

Työelämä tuli tutuksi jo opintojen aikana, sillä opiskelu oli hyvin yhteydessä työelämän kanssa harjoittelujen ja erilaisten projektien kautta. Opintojen jälkeen työelämä on vastannut odotuksiani.

Koulutus antoi hyvät eväät työelämään

Restonomikoulutuksen aikana pääsin hyvin kokeilemaan erilaisia asioita, minkä kautta löysin myös oman juttuni. Koulutus antoi hyviä perustaitoja ja osaamista erilaisiin työtehtäviin. Mieleenpainuvimpia kokemuksia koulutuksen aikana oli vaihto-opiskelu ja työharjoittelu ulkomailla.

Pääsin myös osallistumaan erilaisiin kilpailuihin, kuten Resto-taitokisat ja Innovate or Die -innovaatiokilpailu. Koulutuksen aikana pääsin osallistumaan erilaisiin projekteihin yTiimin kautta.

Koen, että projektityöskentely antoi hyvää pohjaa työelämään. Suosittelen lähtemään avoimin mielin mukaan erilaisiin juttuihin. Koen, että itselleni opiskeluaika avasi uusia ovia, kun pääsin osallistumaan muun muassa erilaisiin projekteihin ja kilpailuihin.

Jos aloittaisin opiskelut uudestaan, suunnittelisin harjoittelujaksoni tarkemmin, jotta se palvelisi paremmin työelämään siirtymistä.

Markus Niskanen

Markus Niskanen työpaikallaan Alkossa, avaamassa viinipulloa hymyssä suin.

Koen, että itselleni opiskeluaika avasi uusia ovia, kun pääsin osallistumaan muun muassa erilaisiin projekteihin ja kilpailuihin. – Markus Niskanen


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!