”Muotoilijat ovat kuin yhtä perhettä” – Nicon tarina

Itseoppineesta koulutetuksi ammattilaiseksi

Nimeni on Nico. Olen 24-vuotias ja opiskelen teollista muotoilua nyt kolmatta vuotta. Tein ennen graafisen suunnittelijan töitä itseoppineena, mutta halusin laajentaa osaamistani ja päästä suunnittelemaan myös fyysisiä tuotteita, kuten valaisimia ja huonekaluja.

Päädyin opiskelijaksi Savoniaan, koska se oli minulle sijainniltaan paras paikka alan opiskeluun. Savoniassa parasta on opiskelijoiden yhteisö; muotoilijat ovat kuin yhtä perhettä, vaikka suuntautumisala olisi toinen tai emme tuntisikaan vielä niin hyvin. Opinnoista on ollut paljon hyötyä ja olen kehittynyt suunnittelijana paljon viimeisen kolmen vuoden aikana. Olen saanut taitoja, joista olen erittäin kiitollinen. Ajatusmaailmani on tietyllä tapaa avautunut kaikenlaiseen muotoiluun ja tyylini on kehittynyt paljon.

Harrastuksia ja haaveita

Harrastan vapaa-ajallani pyöräilyä, suunnittelen kaikenlaisia omia muotoiluprojekteja ja pyöritän omaa autoaiheista YouTube-kanavaa nimeltään The Chill Garage. Uusimpana harrastuksena olen aloittanut nahkatyöt. Suunnittelen ja valmistan itse lompakoita ja kaikkea muuta siistiä. Tekeminen pitää mielen virkeänä, ja jatkuva oppimisen halu ajaa minua eteenpäin.

Olen erittäin kiinnostunut ajoneuvomuotoilusta. Se on se polku, jonka olen valinnut ja johon olen pistänyt kaikkeni. Alalle on vaikea päästä, mutta uskon että kovalla työllä minulla on kaikki avaimet sinne pääsemiseen. Olen saanut paljon tukea ystäviltä, opettajilta sekä opolta ja kuraattorilta. Täällä kyllä kannustetaan toteuttamaan unelmiaan, kunhan vain tekee kovasti töitä sen eteen. Kuten meilläpäin sanotaan: solekko ittestä kiinni!

Teollinen muotoilu
Teollista muotoilua

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!