Julia opintojen kimpussa itkuhälytin paidan kauluksessa.

”Olisi mukava olla lapsen kanssa kotona vähän pidempään ja kehittää omaa ammattitaitoa” – Julia opiskelee teknologiaosaamisen johtaminen (YAMK) -tutkintoa

Olen Julia. Opiskelen Savoniassa toista vuotta teknologiaosaamisen johtamisen (YAMK) koulutusohjelmassa. Kyseessä on jo toinen ylempi korkeakoulututkintoni, sillä olen valmistunut 2011 Itä-Suomen yliopistosta filosofian maisteriksi tietojenkäsittelytieteen/ohjelmistotekniikan alalta.

Kipinä uusille opinnoille kuitenkin syntyi, kun jäin keväällä 2020 äitiyslomalle kuopuksen kanssa ja pohdin, että olisi mukava olla lapsen kanssa kotona vähän pidempään ja samalla kehittää omaa ammattitaitoa. Niinpä hain muutamaan sopivaan koulutukseen ja valitsin Savonian yamk-ohjelman.

Koulutusohjelmamme toteutetaan monimuoto-opintoina, mikä on sopinut erinomaisesti omaan elämäntilanteeseeni. Opinnot suoritetaan pääasiallisesti verkko-opintoina, joten olen pystynyt tekemään koulutehtäviä lapsen nukkuessa päiväuniaan (onneksi lapsella on hyvät unenlahjat!) ja muutamat pakolliset lähiopetuspäivät olen sitten pitänyt ”äidin omaa aikaa” kampuksella 😀 Opiskelut ovat antaneet kotiäidin arkeen tervetullutta aivojumppaa ja verkostoituminen opiskelukollegoiden kanssa on ollut antoisaa.

Olen työskennellyt vuodesta 2011 maistraattien (nyk. Digi- ja väestötietovirasto) erilaisten tietohallintotehtävien parissa ja koulutusohjelman opinnot ovat osuneet tähän taustaani kyllä kuin nappi silmään. Kursseilla on käyty läpi mm. laatujohtamista, projektien hallintaa ja liiketoiminnan kehittämismenetelmiä, strategista talouden johtamista, mittarointia ja esimiestyötä. Kaikkia näitä olen jossain vaiheessa uraani jo tarvinnut työelämässä ja nyt osaamiseni vahvistuu entisestään. Palaan takaisin töihin opintovapaani päättyessä kesällä 2023 ja uskon, että paluu töihin yli kolmen vuoden tauon jälkeen tulee olemaan huomattavasti helpompaa kun on uusi tutkinto taskussa.

Voin lämpimästi suositella yamk-opintoja ja Savoniaa kaikille, jotka harkitsevat oman osaamisensa kehittämistä, välivuoden pitämistä tai vaikka kaltaisilleni kotiäideille. Monimuoto-opinnot myötäilevät hyvin omassa arjessa kun opiskelun voi sovittaa muuhun elämään sopivaksi.

Opiskelu kannattaa aina!

Julia opintojen kimpussa itkuhälytin paidan kauluksessa.
Julia opintojen kimpussa itkuhälytin paidan kauluksessa.


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!