Opiskelija kirjoittaa valkotaululle.

”On innostavaa tietää olevansa matkalla kohti unelma-ammattiaan” – Kari opiskelee musiikkipedagogiksi

Aloitin musiikkipedagogin opinnot Savonia-ammattikorkeakoulussa syksyllä 2020. Otin ensimmäiset askeleet kohti unelma-ammattiani, kun aloitin opinnot Eurajoen kristillisen opiston musiikkilinjalla vuonna 2016. Aloittaessani en oikein vielä tiennyt kuinka pitkälle haluaisin jatkaa musiikkiopintojani, tai edes sitä haluaisinko jatkaa niitä musiikkilinjalla opiskelun jälkeen.

Musiikkilinjan opettajat olivat asiansa osaavia, loistavia pedagogeja. Heidän ansiostaan kiinnostuin musiikista yhä enemmän ja päätin myös, että haluaisin opettaa tulevaisuudessa. Musiikkilinjalla opiskelun jälkeen opiskelin muusikon ammattitutkinnon Palmgren konservatoriossa, jonka jälkeen jatkoin musiikkiopintojani Savonia-ammattikorkeakoulussa.

Opiskelu Savoniassa on ollut työntäyteistä. Olen kuitenkin pitänyt opinnoistani paljon ja on innostavaa tietää olevansa matkalla kohti unelma-ammattiaan. Luokallamme on erittäin hyvä ryhmähenki ja se on auttanut jaksamaan eteenpäin. Opintoihini kuuluu esimerkkisi: pianotunteja, laulutunteja, pedagogisia opintoja, perehtymistä bändisoittimiin, musiikin tuottamista, musiikin johtamista, yhteismusisointia, musiikin historiaa, musiikin teoriaa ja harjoittelua.

Haluaisin että opintojeni jälkeen saisin tehdä oman alan töitä mahdollisimman monipuolisesti.

Tuleville opiskelijoille haluaisin sanoa, että kaikkea ei tarvitse osata opintojen alussa eikä edes niiden lopussa. Opintojen aikana on tärkeää huolehtia jaksamisestaan ja pitää opiskelukavereista huolta. Erittäin tärkeää on myös muistaa pitää hauskaa ja nauttia opiskeluajasta.

Kari opiskelee musiikkipedagogiksi.
Kari

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!