Sanna opiskelee restonomi (YAMK) -tutkintoa.

”Opinnot antoivat uudenlaisia näkökulmia omaan työhön” – Sanna opiskelee restonomi (YAMK) -tutkintoa

Opiskelin Savoniassa jo aiemmin restonomin perustutkinnon ja pidemmän aikaan on ollut halu opiskella myös ylempi AMK-tutkinto.

Keväällä 2020 hain restonomi YAMK-tutkintoon ja pääsinkin opiskelemaan. Jäin keväällä 2020 myös äitiyslomalle ja ajattelin, että opinnoista saan mukavasti muuta puuhaa lasten hoidon rinnalle ja samalla saan kehitettyä itseäni ammatillisesti.

Opiskelu pienen vauvan ja isompien lasten hoidon kanssa sujui kaikesta huolimatta todella hyvin. Koronan takia kaikki opiskelu tapahtui etänä, joka sopi minun tilanteeseeni loistavasti, vaikkakin olisi ollut kiva myös tavata kurssikavereita ja ryhmäytyä enemmän heidän kanssaan. Tehtävät olivat hyvin mielenkiitoisia, kun ne sai linkittää omaan työhön ja työpaikkaan, jolloin samalla pohti omaa työtään ja tekemistä syvällisemmin. Minulle sopii töiden ja työpaikan ajattelu myös vanhempainvapaalla. Tämä toi mukavaa vaihtelua lasten- ja kodinhoitoon.

Minulle sopi myös todella hyvin, ettei juurikaan ollut tenttejä ja ulkoa opeteltavia asioita, vaan kirjoitettiin oppimistehtäviä. Oppimistehtäviä pystyi tekemään hyvin lasten ollessa päiväunilla tai päiväkodissa. Toisinaan oli useamman päivän taukoja, että tehtäviä ehti tehdä, mutta kun kirjoittamisessa pääsi vauhtiin ei sitä olisi malttanut lopettaa. Tehtäviin uppoutui ja tiedon etsiminen oli todella mielenkiintoista ja kivaa. Koulun kirjastosta löytyi myös kattavasti e-kirjoja lähteiksi oppimistehtäviin, jolloin ei edes tarvinnut lähteä fyysisesti käymään kirjastossa etsimässä lähdekirjoja.

Vanhempainvapaan jälkeen jatkoin kokopäiväistä opiskelua aikuiskoulutusrahan turvin ja samalla pystyin olemaan kotona ja lapset vain osa-aikaisesti hoidossa. Tämä oli meidän perheellemme todella hyvä ratkaisu.

Nyt 2,5 vuoden kotona olon jälkeen on ihana palata takaisin töihin. Opinnot antoivat uudenlaisia näkökulmia omaan työhön. Suosittelen ehdottomasti hakemaan opintoihin, jos ne kiinnostavat, vaikka arki pienten lasten kanssa tuntuu hektiseltä. Opinnoista saa mukavasti myös muuta ajateltavaa, kunhan vain muistaa, että suunnittelee joustavan aikataulun itselleen jo heti alussa.

terveisin Sanna

Sanna opiskelee restonomi (YAMK) -tutkintoa.
Sanna

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen