Sormet pianon koskettimilla.

”Opiskelu aikuisiällä on tehokasta” – Mari opiskelee musiikkipedagogiksi

Nimeni on Mari ja opiskelen Savonia-AMK:ssa aikuisopiskelijana. Minulla on klassisen pianistin musiikinohjaajatutkinto 22 vuoden takaa ja olen sitä nyt päivittämässä ja korottamassa pianotutkintoa.

Kahden vuoden opinnoista takana on puoli vuotta ja olen enemmän kuin nauttinut kaikesta. Erityisesti minua kouluympäristössä lämmittää kaikki se musiikki mitä talossa (Musiikkikeskus) tapahtuu kaiken aikaa. Pieniä musiikkiesityksiä saattaa tulla vaikka kesken lounaan! Puhumattakaan loputtomasta määrästä konsertteja ja mestarikursseja ym. ym.

Olen yrittänyt tähänastisen työurani aikana tehdä myös ihan toisen alan töitä, mutta huonolla menestyksellä. Musiikki puskee läpi, en mahda sille mitään. Kaipaan musiikin iloa ja soittamista päiviini. Musiikin kanssa saan myös haastaa itseäni koko ajan. Jos minulla on työvuosia jäljellä noin 20 vuotta, niin ehdottomasti haluan ne viettää musiikin parissa.

Koska minulla on jo entinen tutkinto takana plus työkokemusta, olen saanut kiitettävästi opintojen hyväksilukuja. Ei siis tarvitse ihan koko palettia uusia. Pakolliset aineet tietysti ja kovaa soittamista.

Opiskelu näin aikuisiällä on erilaista kuin nuorena muistan sen olleen. Ei ole aikaa istua pianon äärellä koko päivää, koska on jo muutakin elämää. Opiskelu on tehokasta. Kun soitetaan, soitetaan täysillä ja kun ei soiteta, tehdään jotain muuta hyödyllistä. Siten jää aikaa perheellekin.

Jos yhtään tuntuu, että musiikki, tai mikä tahansa AMK:ssa opiskeltava ala kiinnostaa, ehdottomasti hae. Se on kuitenkin korkeakoulutasoista koulutusta. Jos käy huono tuuri ja koulutuksen alettua tulet toisiin ajatuksiin, sinulla on taas neljä vuotta aikaa miettiä uusi suunta elämälle. Mikään koulutus ei ikinä mene hukkaan! Voin lämpimästi suositella: Savonia-AMK!

Mari opiskelee musiikkipedagogiksi.
Mari

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!