Niko opiskelee röntgenhoitajaksi.

”Opiskelu Savonialla on sujuvaa, käytännönläheistä ja mukaansatempaavaa” – Niko opiskelee röntgenhoitajaksi

Olen Niko ensimmäisen vuoden röntgenhoitajaopiskelija. Savonialla olen aiemmin opiskellut toista sosiaali- ja terveysalan tutkintoa, mutta mutkien kautta päädyin keväällä 2022 hakemaan kouluun uudestaan ja valitsin röntgenhoitajan tutkinnon, sillä se oli jo aiemmin mielessäni pyörinyt. Potilaskuljettajan Kuopion yliopistollisessa sairaalassa työskennellessäni pääsin näkemään myös röntgenhoitajan työtä siltä toiselta puolelta ja lopulta kärpänen puraisi ja kovaa.

Opiskelu Savonialla on sujuvaa, käytännönläheistä ja mukaansatempaavaa. Osa opetuksesta on sitä ”äh niin tylsää” teoriaopetusta, joka kuitenkin takaa vankan pohjan käytännön harjoitteisiin ja harjoitteluihin, joita opinnoissa on todella paljon.

Savonian röntgenhoitajat ovatkin erinomaisessa asemassa, sillä meillä harjoitteluja on enemmän ja laajemmin kuin muissa kouluissa. Alkuvaiheessa opinnot painottuvat opiskeluun tutustumiseen sekä teoriapainotteisiin kursseihin, mutta jo ensimmäisenä syksynä pääsimme tutustumaan röntgenhoitajan ammattiin harjoittelun muodossa. En malta odottaa mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Teoriaopinnot pitävät sisällään matemaattis-luonnontieteellisiä aineita; matematiikkaa ja fysiikkaa. Äidinkielen, englannin ja ruotsin opinnot sisältyvät myös röntgenhoitajan tutkintoon. Lisäksi tutustumme teorian ja käytännön kautta ihmiskehoon esimerkiksi anatomian ja fysiologian kursseilla. Ensi keväänä on vuorossa ensimmäinen kuvantamistutkimuksiin liittyvä kokonaisuus ja pääsemme vapun tienoilla aloittamaan natiiviröntgentutkimusten harjoittelun.

Tällä hetkellä en ole vielä ehtinyt miettiä mitä haluaisin ”isona” tehdä, mutta TT-kuvantaminen ja päivystysröntgenissä työskentely vaikuttavat mielenkiintoisilta. Röntgenhoitajat ovatkin siinä mielessä onnekkaita että, uramahdollisuuksia on lukuisia: natiiviröntgen, tietokonetomografia, magneettitutkimukset, sädehoito jne. Lista on loputon.

Kokemani perusteella tuleville opiskelijoille voin antaa yhden tärkeän ohjeen: älä pelkää haasteita vaan mene niitä kohti. Jos et jotain jo etukäteen osaa, tai pelkäät, että joku osa-alue nykyisessä osaamisessasi estää opinnot röntgenhoitajan tutkinnossa, niin pelko pois. Savonialla opettajat pitävät ammattitaidollaan huolen siitä, että jokainen opiskelija asiat varmasti oppii.

Niko opiskelee röntgenhoitajaksi.
Niko

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!