Äänimikseri.

”Parasta opinnoissa on hyvä ilmapiiri ja loistavat opettajat” – Anni opiskelee musiikkipedagogiksi

Opiskelen Savoniassa musiikkipedagogiksi. Aloitin opintoni 2020. Muusikon opintojen jälkeen tämä oli luonteva jatkumo ja intohimo. Musiikki vie mennessään, ja pedagogin paperit on hyvä olla olemassa, niillä voi työllistyä monenlaisiin tehtäviin. 

Opiskelu on ollut monipuolista ja hauskaa. Olen oikealla alalla. Teoriaopintojen lisäksi tehdään paljon yhteismusisointia sekä omia projekteja. Oman pääinstrumentin lisäksi on mahdollista valita sivuinstrumentti. Parasta opinnoissa on hyvä ilmapiiri ja loistavat opettajat sekä opiskelukaverit. Yksin ei tarvitse jaksaa!

Opetus tapahtuu sekä etänä että paikan päällä Kuopion Musiikkikeskuksella ja Niiralassa Kotkankallion rytmimusiikin tiloissa. 

Opintoihin sisältyy yleistä pedagogiikkaa, oman instrumentin pedagogiikkaa, workshoppeja, kieliopintoja, valinnaisia opintoja, yhteissoittoa, vapaata säestystä, musiikin teoriaa ja historiaa, sovittamista ja harjoittelua.

Valmistumisen jälkeen aion hakeutua tämän alan töihin ja toimia ehkä yrittäjänä.

Näihin opintoihin hakeville vinkkaan, että kannattaa olla hyvä tyyppi ja sopivan hyvä musiikin tuntija sekä rakkaus musiikkiin ja kiinnostus opettamiseen. Eikä haittaa, jos ei vielä osaa opettaa, sen kyllä oppii opintojen aikana 😊

Anni opiskelee musiikkipedagogiksi.
Anni

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!