Jasmin opiskelee röntgenhoitajaksi.

”Ala on todella mielenkiintoinen ja olen viihtynyt hyvin” – Jasmin opiskelee röntgenhoitajaksi

Hei! Olen Jasmin. Opiskelen nyt ensimmäistä vuotta Savonia-ammattikorkeakoulussa röntgenhoitajaksi.

Totta puhuen, en ikinä ajatellut hakeutuvani röntgenhoitajaksi. En tarkalleen tiennyt edes koko alasta, ennen kuin päädyin hakemaan koulupaikkaa. Koulusuunnitelmani pyörivät alunperin ihan eri aloissa, mutta viimeisimmän kevään yhteishaun aikaan aloin vielä uudestaan pohtia sitä, mitä lopulta haluaisinkaan tehdä tulevaisuudessa.

Opintopolkua selatessani mieleeni jäi röntgenhoitajan koulutus, ja aloin lukemaan lisää alasta. Se vaikuttikin todella mielenkiintoiselta ja moniulotteiselta alalta, jonka vuoksi valitsin röntgenhoitajan paikkoja ensimmäisiksi hakukohteiksini. Savonia oli myös minun ensimmäisenä hakuvaihtoehtona, vaikka tulenkin hyvin eri puolelta Suomea kuin Kuopio.  

Tähän asti opinnot ovat koostuneet paljon fysiikan, ihmisen anatomian ja säteilysuojelun opiskelusta, jotka ovat hyvänä pohjana eteenpäin, syventyessämme kunnolla alaan ja laitteiden tekniikkaan. Ala on hyvin tekninen ja laitteet ovat hyvin kiehtovia, joiden parissa tulevaisuudessa pääsen työskentelemään.  

Tälle alalle ja Savonia-ammattikorkeakouluun hakeminen oli itseltäni hyvin äkkinäinen valinta, jota en kadu ollenkaan! Ala on todella mielenkiintoinen ja olen viihtynyt hyvin Savonia-ammattikorkeakoulussa. 

Tulevaisuus on vielä hyvin auki, mihin haluan työelämässä suuntautua. Opintoni ovat vielä hyvin alussa ja kaikki on niin uutta sekä asiaa paljon, etten osaa vielä sanoa, mikä voisi se suunta, johon tähtään. Sädehoidot ovat yksi, joissa mahdollisesti joskus haluan olla mukana.  

Oma vinkkini tulevaisuuden opiskelijoille on se, että joskus kannattaa ottaa riskejä. Päädyin itse yllättäen alalle, joka tuntuukin yhtäkkiä enemmän omalta, kuin mikään muu ala.  

Jasmin opiskelee röntgenhoitajaksi.
Jasmin

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!