Röntgenkuvaus käynnissä.

”Harjoittelut ovat olleet oikein mieluisia” – Jesse opiskelee röntgenhoitajaksi

Olen Jesse, kolmannen vuoden röntgenhoitajaopiskelija. Aloitin opintoni syksyllä vuonna 2020.

Päätin hakea opiskelemaan korona-aikana töistä lomautuksen vuoksi. Hain silloin ensihoitajaksi, röntgenhoitajaksi ja tradenomiksi. Hain ensisijaisesti ensihoitajaksi mutta myös röntgenhoitajan ala oli kiinnostanut jo pidempään.

Pääsykokeet eivät menneet minulla kovinkaan hyvin, sillä tein kokeen intin aikana kasarmin atk-luokassa. Luokassa pidettiin samanaikaisesti oppituntia kuorma-autojen polttoaineen kulutuksesta, joten kokeeseen keskittyminen oli hieman haastavaa. Pääsin kuitenkin omaksi onnekseni todistuksella opiskelemaan röntgenhoitajaksi ja päivääkään en ole katunut.

Opiskeleminen röntgenhoitajaksi on ajoittain ollut rankkaa kaikkien tehtävien ja tenttien paljoudesta riippuen. Harjoittelut ovat olleet oikein mieluisia ja niitä onneksi on ollut todella paljon. Olemme opiskelleet kaikista modaliteeteista teoriaa hyvinkin paljon. Näitä modaliteetteja ovat sädehoito, natiivi, tietokonetomografia, magneetti, ultraääni, angiografia, mammografia ja isotooppi. Olemme myös opiskelleet hyvin paljon säteilyturvallisuuteen liittyviä asioita.

Jokaisen opiskelijan on löydettävä itselleen oma paras opiskelutyylinsä. Itse opin parhaiten käytännössä, mutta aina käytännössä oppiminen ei ole ollut mahdollista, joten olen huomannut jonkun toisen kanssa opiskelemisen olevan paljon mieluisampaa ja siinä myös olen itse oppinut paljon paremmin, jos vertaamme itsenäiseen opiskeluun.

Valmistumisen jälkeen menen töihin alalle. Olen aloittamassa huhtikuussa Kuopion yliopistollisen sairaalan isotooppiosastolla kesätyöt ja toivon että voisin jatkaa siellä myös valmistumisen jälkeen.

Jos haet röntgenhoitajaksi Savonialle, kannattaa henkisesti valmistautua siihen, että saattaa joutua matkustelemaan ympäri Suomea harkkapaikkojen perässä. Jotkut pitävät siitä, mutta itselleni on ollut ajoittain hyvin rankkaa lähteä muille paikkakunnille harjoitteluihin. On toki ollut mukavaa nähdä myös muiden paikkojen tapoja työskennellä.

Röntgenhoitajaopiskelija Jesse
Jesse

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!