Netta opiskelee terveydenhoitajaksi

”Lempparituntejani ovat taitopajat ja simulaatiot” – Netta opiskelee terveydenhoitajaksi

Olen Netta ja olen terveydenhoitajaopintojeni puolessa välissä. Aloitin opintoni kuitenkin sairaanhoitajalinjalla syksyllä 2020, josta vaihdoin yhteishaun kautta keväällä 2021 terveydenhoitajaopintoihin.

Olen taustaltani lähihoitaja ja päätin jo kesken niiden opintojen etten haluaisi lähihoitajaksi jäädä. Kuitenkin sosiaali- ja terveysala kiinnosti, joten päätin kokeilla onneani pääsykokeiden suhteen. Tämä tuotti tulosta ja opiskelupaikan itselleni nappasin.

Itse olen tykännyt opiskelusta Savonialla. Opettajilta on saatu hyvää tukea ja mahdollisuuksia opinnoissa. Esimerkiksi vaihtoon lähteminen käy sujuvasti Savonian kautta.

Opiskelijana olen tunnollinen, mutta samalla laiskannihkeä, joten deadlinet tulevat yllättävän nopeasti vastaan, jos tehtävänanto ei niinkään miellytä. Ei mikään tehtävä ole mahdoton ollut, mutta opintojen edetessä tajuaa, että jotakin täytyisi osatakin, jotta hommat sujuu. Hauskaahan tämä opiskelu yleisesti on ja mikäs sen mukavampaa tekemistä luokkatovereitten kanssa kuin kierrellä erinnäisiä opiskelijatapahtumia.

Terkkariopinnoissa opiskellaan ensin sairaanhoitajan hommia. Viimeisenä vuotena keskitytään terveydenhoitajaksi erikoistumiseen. Opintojen alussa siis keskitytään hoitotyön perusasioihin. Käydään harjoitteluissa, jotka sisältävät eri teemoja, muun muassa mielenterveys- ja päihdehoitotyö sekä lasten, nuorten ja perheiden hoitotyö.

Lempparituntejani ovat taitopajat ja simulaatiot, joissa pääsee harjoittelemaan käytännön juttuja opettajien ohjauksessa. Opiskelu on sinänsä aika vapaamuotoista ja vastuu oppimisesta on itsellä. Kalenteri on ollut iso apu, jotta aikatauluissa pysyy ajantasalla. 

Tällä hetkellä ajatuksena on, että valmistumisen jälkeen lähtisin lasten psykiatriselle puolelle töihin. Toisaalta haaveena olisi kouluttautua vielä ihan eri ammattiin ja perustaa oma yritys. Saas nähdä mihin sitä tulee lopulta päädyttyä. 

Tuleville opiskelijoille haluan sanoa, että elkää ottako turhaa ressiä numeroista ja nauttikaa.  

Netta opiskelee terveydenhoitajaksi
Netta

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!