Savonia-brändätty kahvimuki kannettavan tietokoneen vierellä kahvipöydällä.

”Melkein rajattomat mahdollisuudet työskennellä vauvasta vaariin” – Oona opiskelee sairaanhoitajaksi monimuotona

Moikka! Mä olen Oona ja opiskelen nyt viimeistä vuotta Savonialla sairaanhoitajan opintoja monimuotototeutuksena.

Aloitin opinnot Savonialla sillä olen kuullut siitä hyvää ja se oli lähin ammattikorkeakoulu. Käyn koulua Iisalmen kampuksella ja aloitin opinnot syksyllä 2021.

Päätin hakea opiskelemaan juuri sairaanhoitajan tutkintoa, sillä pidän ihmisten auttamisesta sekä siitä, että on melkein rajattomat mahdollisuudet työskennellä vauvasta vaariin. Jokaiselle varmasti löytyy se oma juttu.

Opiskelu monimuotona on todella vastuullista, mutta älyttömän vapaata. Pystyin tekemään töitä keikkaluontoisesti koulun ohella.

Sairaanhoitajan tutkinnossa opiskellaan hyvin paljon käytännönläheisiä asioita, ja opinnoissa pääsee todellakin hiomaan kädentaitojaan turvallisessa ympäristössä koulussa. Harjoitteluita mahtuu lukuvuoteen noin kolme, jossa saa teorian vietyä hyvin käytäntöön. Ensin koulussa teoriaa ja kädentaitoja, sitten soveltamaan harkkaan.

Opiskelu on ollut hyvin luontevaa. Välillä on ollut tiukkaa, mutta opettajat ovat olleet mahtava apu ja joustavia koko opintojen ajan, esimerkiksi etämahdollisuuksien osalta.

Valmistumisen jälkeen aion muuttaa Kokkolaan ja tehdä vanhusten kanssa esimerkiksi kotihoidon muodossa töitä.

Vinkkinä: Jos itsenäisestä työskentelystä monimuoto-opiskelu on oikea valinta, mutta luokkatovereiden kanssa ei tule niin paljon vietettyä aikaa, joten hyvä sosiaalinen verkosto kannattaa olla entuudestaan.

Ja pyytäkää opettajilta etämahdollisuutta teoriatunneille! Yleensä he suostuvat. Älä luovuta jos opinnäytetyö huolettaa, ei se ole niin paha kuin pelotellaan. Kyllä selviät näistä opinnoista. Oppimisen iloa ja tervetuloa Savoniaan!

Oona

Oona

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!