Röntgenhoitajaksi opiskeleva Annika koiran kanssa ulkoilemassa.

”Minua kiinnosti alan monipuolisuus” – Annika opiskelee röntgenhoitajaksi

Olen Annika 23-vuotta ja valmistun nyt 2022 joulukuussa röntgenhoitajaksi. Aloitin opinnot syksyllä 2019. Koulutus kestää suunnitellusti 3,5 vuotta.

Päädyin opiskelemaan alaa kokeilumielessä. Opiskelin ensin vuoden toista alaa, joka ei tuntunut omalta ja hain sitten röntgenhoitajaksi polkuopintojen kautta. Ensimmäisen vuoden olin siis avoimen puolella, mutta kuitenkin ihan samoilla kursseilla muiden tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Röntgenhoitajan ammatissa minua kiinnosti alan monipuolisuus ja se, ettei ala ollut kovin tuttu. Mietin myös sairaanhoitajaopintoja, mutta halusin kokeilla jotain tuntemattomampaa alaa.

Röntgenhoitajan koulutuksessa yhdistyy tekninen osaaminen, vahva anatomian osaaminen sekä potilastyö. Juurikin nämä asiat tekevät työstä mielenkiintoisen. Opintoja käydään luennoilla ja käytännön työpajoissa. Harjoitteluja eri osa-alueista kertyy opintojen aikana paljon.

Työllistymisvaihtoehtoja on alalla monia. Voit työskennellä esimerkiksi kuvantamisessa, sädehoidossa, isotooppitutkimuksissa tai verisuonikirurgiassa. Savonialla jokaisesta osa-alueesta tehdään harjoittelu/harjoitteluja.

Pääsin oman alan kesätöihin jo 140 op suorittamisen jälkeen. Olin viimeisen kesän sädehoidossa töissä, jonka jälkeen olen ollut kokopäiväisesti oman alan töissä. Valmistumisen jälkeen, joka siis minulla on nyt ajankohtaista aion jatkaa samassa työpaikassa. Tällä alalla kyllä varmasti työllistyy.

Opinnot sisältävät jonkin verran laite- ja säteilyfysiikkaa, mutta siitä ei kannata pelästyä! Se on hyvin konkreettista ja auttaa hahmottamaan säteilyasioita. Harjoitteluiden perässä saattaa joutua hieman matkustelemaan, mutta ota se mahdollisuutena, jota ei ehkä myöhemmin tule koettua!

Röntgenhoitajaksi opiskeleva Annika koiran kanssa ulkoilemassa.
Annika

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!