Janne opiskelee terveydenhoitajaksi.

”Samalla saa hankittua sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan pätevyyden” – Janne opiskelee terveydenhoitajaksi

Olen Janne ja opiskelen terveydenhoitajaksi. Aloitin opinnot tammikuussa 2022.

Olen touhunnut terveyden parissa lähes koko aikuisikäni. Liikunta-alan yrittäjänä korona pisti miettimään voisiko omaa osaamista laajentaa hoitoalalle, jossa työnäkymät ovat erittäin hyvät.

Harkitsin sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan opintojen välillä. Vaaka kallistui terveydenhoitajan opintoihin, koska:

  1. samalla saa hankittua sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan pätevyyden
  2. on mahdollisuus tehdä päivätöitä
  3. työterveys kiinnosti työpaikkana

Aloitimme opiskelun etänä koronarajoitusten takia. Sittemmin luennot, taitopajat ja simulaatiot ovat olleet Savilahden kampuksella. Teoria ja käytäntö ovat kytkeytyneet opinnoissa sujuvasti yhteen.

Perusopinnoissa on muun muassa opiskeluun orientoivia, työelämätaitoja ja hoitoalan ammattilaisena toimimiseen valmistavia opintoja. Ammattiopinnoissa olemme tähän mennessä opiskelleet muun muassa anatomiaa, fysiologia ja diagnostisia tutkimuksia, hoitotaitoa, lääkehoitoa ja sisätauteja.

Teorian opiskelussa on vapaus keskittyä itsenäiseen opiskeluun tai osallistua myös paikanpäällä luennoille. Taitopajat, simulaatiot ja harjoittelut ovat pakollisia.

Harjoitteluja meillä on yhteensä peräti seitsemän. Niissä hoitotaidot todella harjaantuvat ja pääsee heti sinuiksi käytännön hoitotyöhön ja työelämään.

Valmistumisen jälkeen ajatuksenani on ollut hakeutua työterveyshoitajaksi. Olen alunperin ravitsemusterapeutti eli työterveydessä olisi mahdollista tehdä terapautin ja hoitajan tehtäviä.

Hakemista pohtiville haluan sanoa, että täytän ensi vuonna 50 vuotta. Kaiken ikäisten onkin mahdollista kouluttautua hoitoalalle, jossa työtä ja erilaisia työtehtäviä riittää. Oma motivaatio on tärkein voimavara. 🙂

Janne opiskelee terveydenhoitajaksi.
Janne

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!