Emilia opiskelee sosionomiksi.

”Sosionomi voi työllistyä laajasti eri paikkoihin” – Emilia opiskelee sosionomiksi

Olen Emilia 21-vuotta. Opiskelen Savonian Iisalmen kampuksella sosionomiksi ensimmäistä vuotta. Aloitin opintoni syksyllä 2023.

Ennen ammattikorkeakouluun hakemista olin käynyt lukion. Päätin hakea Iisalmen Savonialle opiskelemaan sosionomiksi, koska ala oli jo monta vuotta kiinnostanut minua. Alassa kiinnostaa varsinkin se miten laajasti sosionomi voi työllistyä eri paikkoihin.

Iisalmessa opiskelu myös kiinnosti itseäni, koska Iisalmi on lähellä kotipaikkakuntaani ja en halunnut lähteä todella isoon kaupunkiin opiskelemaan. 

Olen kohta suorittanut ensimmäisen vuoden opinnot ja opiskelu on ollut todella mukavaa mielestäni, mutta myös tietenkin stressaavaa omalla tavalla, kun on välillä paljon tehtävää.

Opiskelemme kaikkea sosiaalialaan liittyvää, lainsäädäntöä ja kirjaamista esimerkiksi, mutta myös muutakin. Yksi opintojakso oli oppijana korkeakoulussa, missä nimensä mukaisesti opiskelimme opiskelua ammattikorkeakoulussa.

Opiskeluun on kuulunut paikan päällä todella paljon esimerkiksi ryhmätöitä ja paritöitä, mutta myös itsenäisiä tehtäviä on ollut tietenkin. Luennoilla on monesti parin tai pienryhmän kanssa pohdintoja luennon aiheista.

Olen päiväopinnoissa, joten lähipäiviä on aika paljon, mutta myös todella paljon etäpäiviä, ettei ole koulua paikan päällä. Nämä päivät on tarkoitettu sitten itsenäiseen opiskeluun ja tehtävien työstämiseen.

Toivon valmistumisen jälkeen löytävän oman alani töitä, jossa viihtyisin ja mielellään Iisalmessa.

Haluaisin antaa tuleville opiskelijoille tai niille jotka aikovat hakea Savonialle opiskelemaan vinkiksi sen, että älä stressaa liikaa ja oikeasti monesti riittää, kun teet parhaasi. Täytyy vain luottaa itseensä.

Emilia opiskelee sosionomiksi.
Emilia

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!