Bioanalyytikko tutkimassa näytteitä.

”Tykästyin näytteenottoon ja vaihteleviin asiakastilanteisiin” – Tiina opiskelee bioanalyytikoksi

Moi! Olen Tiina, 34-vuotias toisen vuoden bioanalyytikko-opiskelija. Aiemmalta koulutukseltani olen lähihoitaja ja olen tehnyt laajasti erilaisia kasvatus- ja hoitoalan töitä.

Viimeisimpänä olen ollut Terveystalolla, jossa pääsin perehtymään laboratoriotyöhön. Tykästyin näytteenottoon ja vaihteleviin asiakastilanteisiin, joten päätin hakea opiskelemaan. Kuopiosta olin kuullut vain positiivisia asioita, joten Savonia oli ensisijainen vaihtoehto.

Opinnot ovat erittäin teoriapainotteisia ensimmäiset kaksi vuotta, jonka jälkeen painotus siirtyy käytännön harjoittelujaksoille. Luonnontieteet ovat opintojen keskiössä ja itselle ne ovat todella mieluisia.

Ajoittain opinnoissa on haastavia ja laajoja teoriakokonaisuuksia mutta mielenkiinto niihin pitää motivaation hyvin yllä. Eritoten olen pitänyt hematologiasta ja kliinisestä fysiologiasta. Meillä lähes kaikki kurssit koostuvat teoriasta, taitopajoista sekä simulaatioharjoituksista, joissa pääsemme soveltamaan opittua käytännössä.

En ole kokenut, että opiskelu aikuisena olisi vaativampaa, ennemmin helpompaa kun osaa soveltaa opittua työelämään eri tavalla kokemuksen vuoksi. Itselläni on korkeat tavoitteet usealle kurssille mutta olen joutunut myös opettelemaan olemaan armollinen itselleni. Sopivan tasapainon löytäminen opiskelun ja vapaa-ajan kanssa on tärkeää.

Opintojen jälkeen haluan saada työkokemusta sairaalan laboratoriosta sekä bioalan yrityksistä kansainvälisellä tasolla. 

Kouluttautuminen kannattaa aina, sillä uuden opiskelu on innostavaa sekä kauaskantoista oman kehittämisen osalta. Suosittelen lämpimästi Savoniaa, sillä täällä on hyvät puitteet ja huippu opettajat opiskeluiden tukena. Täällä on myös helppo lähteä mukaan ainejärjestö- tai opiskelijakuntatoimintaan. Itse toimin tämän vuoden loppuun saakka SAVOTTAn hallituksen jäsenenä.

Olkaa rohkeita ja uskaltakaa lähteä opiskelemaan!

Tiina opiskelee bioanalyytikoksi.
Tiina

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!