Ninni opiskelee röntgenhoitajaksi.

”Työpajat ovat todella mukavia” – Ninni opiskelee röntgenhoitajaksi

Olen Ninni 21-vuotias, toisen vuoden röntgenhoitajaopiskelija.

Olen aina ollut kiinnostunut terveydestä ja hyvinvoinnista. Lempiaineitani koulussa liikunnan lisäksi olivat fysiikka, kemia ja matikka. Lukion jälkeen aloin etsiä kiinnostuksen kohteilleni sopivaa alaa ja löysin röntgenhoitajan ammatin. Se tuntui heti kiinnostavalta ammatilta. Minä pääsin lukiopapereilla opiskelemaan.

Ammatissa minua kiehtoo se, että on paljon vaihtoehtoja missä työskennellä. Röntgenhoitajille on tällä hetkellä paljon työpaikkoja tarjolla sekä on helppo työskennellä röntgenhoitajana ulkomailla. Röntgenhoitajien ja potilaiden kohtaamiset ovat melko lyhyitä ja vaihtuvuutta on paljon.

Lukiotaustan ansioista ensimmäinen opiskeluvuosi oli mielestäni vanhan kertaamista ja sen takia se tuntui helpolta. Toinen vuosi on ollut selkeästi haastavampi ja on ollut paljon ryhmätöitä.

Harjoittelua sairaaloissa tai terveyskeskuksissa opinnoista on noin kolmasosa, eli todella paljon. Itse tykkään harjoitteluista todella paljon, sillä siellä oppii parhaiten sekä näkee käytännössä mitä työ oikeasti on. Savonia tekee paljon yhteistyötä Kuopion yliopistollisen sairaalan kanssa ja käymme usein KYS:llä esimerkiksi tutustumassa laitteisiin.

Kuopiossa opiskelemme jokaisen modaliteetin ammattilaiseksi. Eri modaliteetteja missä röntgenhoitaja voi työskennellä on sädehoito, isotoopit, ultraääni, mammografia, tietokonetomografia, magneetti, angio sekä tavallinen natiivikuvantaminen. Käymme kaikkien modaliteettien harjoittelussa. Harjoittelut ovat usein neljän viikon pituisia.

Kannattaa varautua matkustamaan harjoittelujen perässä. Itse olin opintojen alussa yllättynyt, että kaikki opiskelijat eivät pääse Kuopion alueelle harjoitteluun. Olen muualta kuin Kuopiosta kotoisin ja suosin harjoittelujen tekemistä kotipaikkakunnallani, sillä siellä saan ilmaisen majoituksen. On paikkakuntia, jotka tarjoavat opiskelijoille asunnon harjoittelun ajaksi ja niitä kannattaa suosia.

Opiskelemme lisäksi säteilynkäyttöä, ja turvallisuutta. Opintoihin kuuluu myös paljon muuta. Minun suosikkikurssini on ollut anatomian ja fysiologian kurssi. Teemme paljon ryhmätöitä koulussa. Lisäksi on paljon työpajoja, joissa opetellaan käytännössä asioita, kuten esimerkiksi puhdastilapukeutumista ja haastavia potilaskohtaamisia. Työpajat ovat todella mukavia. Niissä oppii tekemään käytännössä saman minkä osaa jo teoriassa.

Olen suunnitellut valmistumisen jälkeen jääväni alalle töihin. Olen hakenut vaihtoon ja haluaisinkin myös jossain kohtaa työskennellä ulkomailla.

Ninni opiskelee röntgenhoitajaksi.
Ninni

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!