Muotoilijaksi opiskelevan Jasminin suunnittelema havainnekuva sisustuksesta.

”Täällä saa ilmaista itseään juuri sellaisena kuin on” – Jasmin opiskelee muotoilijaksi

Nimeni on Jasmin ja opiskelen Savonialla muotoilua jo kolmatta vuotta. Aloitin opintoni syksyllä 2020 ja erikoistun sisustusarkkitehtuuriin. Päädyin hakemaan muotoilun koulutukseen pidettyäni lukion jälkeen yhden välivuoden.

Lukiosta valmistuttuani en edes tiennyt muotoilun tutkinnon olemassaolosta ja lähdin avoimeen yliopistoon lukemaan sovellettua fysiikkaa. En tiedä miten päädyin seuraavana keväänä muotoilun pääsykokeisiin, mutta siitä olen varma, että se oli yksiä elämäni parhaita päätöksiä. Olen aina tykännyt piirrellä ja luonnostella kaikennäköistä sekä kaikki sisustukseen liittyvä on kiehtonut teini-ikäisestä lähtien. Muotoilun ala tuntui siksi luontevalta valinnalta.

Muotoilun tutkinto kestää neljä vuotta, joista ensimmäinen menee tutustuessa omaan alaan ja kaikkiin lukuisiin opiskelumahdollisuuksiin. Muotoilun alalla voit siis opiskella korumuotoilua, vaatetusmuotoilua, teollista muotoilua, palvelumuotoilua sekä sisustusarkkitehtuuriopintoja. Muotoilun opinnot ovat käytännönläheisiä ja sisältävät tasapainoisesti niin teoriaa, kuin käytännön opettelua. Useilla kursseilla päästään tekemään töitä oikeiden asiakkaiden kanssa, mikä tuo opintoihin uudenlaista syvyyttä. Parasta on, että pääset itse vaikuttamaan opintoihisi ja kursseihisi.

Valmistumisen jälkeen suunnitelmissani on perustaa oma toiminimi ja tehdä sisustusarkkitehdin töitä. Haaveissa olisi myös laajentaa osaamistani ja opiskella lisäksi rakennusarkkitehdin tutkinto. Nämä kaksi tutkintoa kulkevat hienosti käsi kädessä ja täydentävät toisiaan.

Muotoilun alaa harkitsevalle tai siitä edes hieman kiinnostuneelle suosittelen tutkintoon hakemista lämmöllä ja rohkaisen jokaista tutustumaan alaan. Täällä jokainen saa olla oma itsensä ja jokainen luo Savonialla oman tarinansa. Muotoilun opiskelijana ei tarvitse sopia mihinkään muottiin ja täällä saa ilmaista itseään juuri sellaisena kuin on.

Jasmin

Jasmin opiskelee muotoilua.
Jasmin

Jasminin töitä


Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!