”Tekniikan ala on tulevaisuuden ala” – Petra opiskelee ympäristötekniikkaa

Olen Petra, ensimmäisen vuoden ympäristötekniikan opiskelija Savonia-ammattikorkeakoulussa. Aloitin opintoni vuoden 2022 syksyllä.

Perheessäni kaikki ovat opiskelleet tai opiskelevat tekniikan alalla. Monta vuotta sanoin, ettei minusta tulisi insinööriä, mutta kummasti mieli muuttui ja tässä sitä ollaan.

Tekniikan ala on tulevaisuuden ala, jonka opiskelu antaa mahdollisuudet monenlaisiin juurikin tulevaisuuden työtehtäviin. Itselle tekniikan ala oli erittäin sopiva, koska en ole koskaan omistanut yhtä tiettyä ammattia, jolle haluan valmistua.

Ympäristöasiat, kestävän ympäristön suojelu ja ilmastonmuutos on itselle viimeisten vuosien aikana herännyt tärkeiksi aiheeksi. Tahdoin päästä alalle, jossa päästään kehittämään ympäristömme hyvinvointia. 

Opiskelu on käytännönläheistä ja ympäristötekniikan eri suuntautumisia opiskellaan laajasti. Ensimmäisenä vuonna on käyty peruskursseja, joista oma ykkönen on ollut matikka. Itselle aivan tuntemattomana tuli vesihuollon perusteet kurssilla käydyt aiheet. Kevätlukukaudelta odotan innolla ilmansuojelutekniikan ja insinöörin mikrobiologian kurssien alkamista. 

En vielä tiedä, mitä aion tehdä valmistumiseni jälkeen. Kuitenkin opiskelujen edetessä mielenkiintoni alaa kohtaan on vain kasvanut ja minulla on vielä muutama vuosi aikaa selvittää, minne suuntautua. 

Suosittelen lämmöllä hakea opiskelemaan ympäristötekniikkaa, jos on yhtään mielenkiintoa alaa kohtaan! 

Petra

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!