Jouni opiskelee konetekniikan insinööriksi.

”Halusin päästä lähestymään alaa hieman teoreettisemmasta näkökulmasta” – Jouni opiskelee konetekniikan insinööriksi

Opiskelen toista vuotta Savonian ammattikorkeakoulussa konetekniikan insinööriksi. Opiskelu tapahtuu monimuotona päivätyön ohessa.

Opinnot aloitin tammikuussa 2023. Olen tehnyt teknisen alan töitä tuotannon puolella viitisentoista vuotta ja halusin päästä lähestymään alaa hieman teoreettisemmasta näkökulmasta ja päätyä sitten aikanaan ns. toimihenkilön työtehtäviin tekniikan alalle. Suunnittelu, työnjohto tai tuotekehitys tuntuvat tällä hetkellä mielenkiintoisimmilta.

Opiskelu tapahtuu käytännössä pääosin kotoa käsin, osallistumalla Zoomin kautta pidettäviin luentoihin sekä tekemällä Moodlessa opintojaksoihin liittyvät tehtävät ja tentit.

Lähiopetusta on silloin tällöin esimerkiksi laboratorio-harjoitusten merkeissä. Teen myös aktiivista itseopiskelua opintojaksoihin ja yleisesti tekniikkaan liittyen. Myös tekniset harrastukseni sekä tämänhetkinen työkin tukevat osaltaan opintoja.

Opintojaksot ovat monelta osin matemaattisia, esimerkiksi fysiikka, dynamiikka, mekaniikka ja matematiikka. Lisäksi tietysti englannin ja ruotsin kielen alaan liittyvä opiskelu. Opintoihin kuuluvat luonnollisesti myös mm. tuotannon johtamiseen ja kehittämiseen liittyvät opintojaksot. Myöskin suunnittelussa käytettävät ohjelmistot tulevat kyllä tutuiksi.

Matemaattisuudesta huolimatta opiskelu on säilynyt silti mielekkäänä. Mukaan mahtuu kyllä tekniikasta kiinnostuneille paljon oikein mielenkiintoista puuhaa. Valinnaisiksi opintojaksoiksi olen itse valinnut nyt mm. 3D-tulostukseen ja yrittäjyyteen pureutuvat jaksot.

Vinkkejä tuleville opiskelijoille voisin antaa että rohkeasti vaan hakemaan! Ei ole tarvinnut katua. Monimuoto-opiskelua aloitellessani mietin kauhulla kuinka ihmeessä jaksan työn lisäksi opinnotkin vielä hoitaa, mutta aika ja jaksaminen on riittänyt kyllä ihan hyvin kun asiaan oikein osaa itse suhtautua, vaikka hieman muuttujiakin kerkesi tulla mukaan opiskelun alkutaipaleilla perheenlisäyksen myötä.

Tekniikan alan opiskelua Savoniassa voin kyllä lämpimästi suositella, opettajat ovat ammattimaisia mutta rentoja ja esimerkiksi Kuopion kampuksen opetustilat on todella hyvät! Alan insinööreillä on myös hyvä mahdollisuus työllistyä monenlaiseen työtehtävään ja toimeen.

– Jouni

Jouni opiskelee konetekniikan insinööriksi.
Jouni

Kiinnostuitko alasta? Tutustu koulutukseen!