Winter vegetarian, vegan food cooking ingredients. Flat-lay of vegetables, fruit, beans, cereals, kitchen utencil, dried flowers, olive oil over white wooden background.

Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tiedonsiirtotilaisuus 28.11.

Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää tiistaina 28.11. maksuttoman koulutuspäivän eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä. Tilaisuudessa esitellään kaikille avointa oppimismateriaalia eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä ja se on tarkoitettu kaikille elintarvikealan toimijoille, kuten pk-yrittäjille, kouluttajille ja opiskelijoille. Samalla osallistujat pääsevät verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Paikka & aika
Savonia, Microkadun kampus, Microkatu 1 (A-ovi)
28.11. kello 11.00-14.00 (tila: Mic-J102) ja klo 14-16 Savonian Kampussydän.

Ilmoittautuminen 20.11. mennessä:
https://link.webropol.com/s/EFE-ilmoittautuminen
Jokaiselle tilaisuuteen osallistuvalle jaetaan jouluinen lahjapussi täynnä paikallisia herkkuja.

Ohjelma

  • klo 11.00–11.30 Ilmoittautuminen & verkostoitumista kahvittelun sekä suolaisten ja makeiden herkkujen kera
  • klo 11.30–11.45 Johdanto: eettinen elintarvikeyrittäjyys / Anna-Maria Saarela
  • klo 11.45–11.50 Tuotosten hyötykäyttö kouluttajan, alan kehittäjän ja elinkeinon näkökulmasta
  • klo 11.50–12.00 Kouluttajien opas: Eettisten elintarvikkeiden innovaatioiden kehittäjille / Merja Vehviläinen
  • klo 12.00–12.10 Hyvien käytäntöjen kokoelma – yritysesimerkkejä eri maista / Johanna Kantala
  • klo 12.10–12.20 Eettisen elintarvikeyrittäjyyden -ohjelma / Mari Vartiainen
    Teema 1: Eettisen elintarvikeyrittäjyyden tarve ja vaikutus
    Teema 2: Yrittäjyys, yrityksen perustamisen kulmakivet
    Teema 3: Tutustuminen innovaatioiden maailmaan
    Teema 4: Eettiset menettelytavat elintarviketuotannossa
    Teema 5: Työ ihmisten kanssa – Viestintä liiketoiminnassa
    Teema 6: Kestävyyttä tulevaisuuteen
  • klo 12.20–12.30 Eettisen elintarvikeyrittäjyyden verkostoitumis- ja keskustelualusta / Anna-Maria Saarela
  • klo 12.30–12.40 Innovatiivisen eettisen elintarvikeyrittäjyyden käsikirja / Harri Holopainen
  • klo 12.40–12.50 Porinatauko kahvitteluineen
  • klo 12.50–13.20 Vuorovaikutteiset työpajat
  • klo 13.20–13.55 Työpajojen tulosten esittely
  • klo 13.55–14.00 Siirtyminen Kampussydämeen, jossa keskustelu jatkuu teemasta eettinen elintarvikeyrittäjyys
  • klo 14.00–16.00 Ruokaketjun treffit -verkostoitumista – AgroFood -klusterin -tilaisuus

Tilaisuudessa esitellään eurooppalaisessa yhteistyössä tuotettuja kaikille avoimia materiaaleja eettisestä elintarvikealan yrittäjyydestä, saatavana viidellä eri kielellä (englanti, suomi, tanska, turkki, portugali):
a) Kouluttajien opas: Eettisten elintarvikkeiden innovaatioiden kehittäjille ja mahdollistajille – Educators Guide on Drivers and Enablers for Innovation of Ethical Foods
b) Hyvien käytäntöjen kokoelma – Good Practice Compendium – erityyppisiä yritysesimerkkejä, Suomesta mm. Valio, Meira Nova, Snellman, Helsingin Mylly, Ravintola Nolla ja Kesko.
c) Eettisten elintarvikkeiden innovointi, yrittäjyyden käsikirja / Innovating Ethical Foods, Entrepreneurship Manual – ladattavissa verkosta lähiaikoina
d) Eettisen elintarvikeyrittäjyyden -ohjelma – Ethical Food Entrepreneurship Programme – ladattavissa lähiaikoina verkostosta myös muilla kielillä
e) Vuorovaikutteinen eettisen elintarvikeyrittäjyyden verkostoitumis- ja keskustelualusta – Ethical Food Entrepreneurship Sharing and Mentoring Platform

Ethical Food Entrepreneuship - logo.
Eu logo ruoka.