Savonia

Avoimen AMK:n kautta tutkinto-opiskelijaksi siirtyy koko ajan enemmän opiskelijoita

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonia-ammattikorkeakoulussa aloittaa syksyllä 1 500 uutta kevään yhteishaussa opiskelupaikan saanutta tutkinto-opiskelijaa. Puolet opiskelijoista tulevat Pohjois-Savon alueelta ja puolet ympäri Suomen. Lisäksi syksyllä opintonsa aloittaa lähes 200 kansainvälistä opiskelijaa englanninkielisissä koulutuksissa.

Saksalainen Tim Schmitt aloittaa pian Savonialla fysioterapeutin opinnot. Schmitt on opiskellut suomea avoimessa AMK:ssa muutettuaan Suomeen vuosi sitten töiden perässä, joten hän opiskelee tutkintonsa suomeksi.

– Fysioterapia on kiinnostava ala ja Saksassa se ei ole alana vielä kovin suuri. Valitsin juuri Savonian, koska Studia-messuilla käydessäni Savoniasta huokui yhteisöllisyyttä. Lisäksi minulla on tuttava, joka on opiskellut Savoniassa ja pidin hänen kuvailemastaan opiskelukokemuksesta, Schmitt kertoo.

Schmitt vieraili ensimmäisen kerran Suomessa vapaaehtoistyöntekijänä ja ihastui ikihyviksi talveen sekä metsiin. Hän palasi takaisin kotimaahansa opiskelemaan, mutta pohjoinen luonto oli jo tehnyt lähtemättömän vaikutuksen.

– Aloitin liikuntatieteiden opiskellut Kölnissä, mutta jo puolen vuoden opintojen jälkeen huomasin kaipaavani takaisin Suomeen.

Jatkuvassa haussa opiskelupaikka 500 opiskelijalle vuodessa

Yhteishaku on edelleen opiskelemaan hakevien pääväylä, mutta myös avoimen AMK:n opintojen kautta voi päästä tutkinto-opiskelijasi ja tämän polun merkitys korostuu vuosi vuodelta.

Savonialla on jatkuva haku, jonka avulla myös aiempien korkeakouluopintojen perusteella voi saada opiskelupaikan.

– Tämä väylä Savoniaan kasvaa ja vahvistuu koko ajan. Esimerkiksi avoimessa ammattikorkeakoulussa 60 opintopistettä opintoja suorittaneet hakevat jatkuvassa haussa ja voivat joustavasti ympäri vuoden aloittaa opinnot tutkinto-opiskelijana. Jatkuvan haun kautta opiskelupaikan saa lähes 500 opiskelijaa vuodessa, kertoo Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijapalvelujohtaja Anne Koskela.

Savonia-ammattikorkeakoulun avoimesta koulutuskalenterista löytyy innostavaa opittavaa joka lähtöön. Osalle kursseista voit ilmoittautua heti ja joillekin kursseille on tietty ilmoittautumisaika.

Syksyn koulutustarjonta on jo julkaistu koulutuskalenterissamme. Ilmoittautuminen syksyn opintoihin aukeaa 1. elokuuta ja löydät tarjonnan klikkaamalla tästä.

Avoimen AMK:n opintojen suorittamisessa on paljon hyviä puolia. Opiskelija voi tätä kautta suorittaa etukäteen tutkinto-opintoihin liittyviä opintopisteitä ja opiskella voi omalta kotisohvalta käsin.

Lue lisää Savonian avoimen AMK:n opinnoista klikkaamalla tästä.