Kaksi suuhygienistiä.

Esihenkilöksi sote-alalle Savonian uudella koulutuksella – Opiskelu on mahdollista töiden ohessa

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Sosiaali- ja terveysalan työntekijäpula on todellinen ja kokemukset huonosta johtamisesta eivät auta tilannetta. Savonia-ammattikorkeakoulun uusi YAMK-tasoinen koulutus pyrkii lisäämään ammattitaitoista johtamista ja ratkomaan sote-ala haasteita sisältä päin.

Pätevöidy esihenkilöksi sosiaali- ja terveysalalle -koulutus alkaa tammikuussa 2024. Avoimen ammattikorkeakoulun koulutus antaa valmiuksia toimia johtajan, esihenkilön ja kehittäjän tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Koulutus on 30 opintopisteen laajuinen ja se suoritetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää opiskelua verkossa sekä Savonian Microkadun kampuksella Kuopiossa. Ilmoittautumisaika koulutukseen on 2.10.–30.11.

Suomessa 90 prosentilla sote-alan työntekijöistä on tutkimusten mukaan kokemusta huonosta johtamisesta. Tutkimuksissa on havaittu, että erityisesti nuoret ovat tyytymättömiä siihen, miten johtajuus tällä hetkellä ymmärretään.

– Nuoret toivovat, että johtajuus kehittyisi kohti ihmislähtöisyyttä eli peräänkuulutettiin tunnetaitoja, vuorovaikutusta ja empatiaa. Alle puolet sote-alan työntekijöistä palautuu hyvin työpäivän aiheuttamasta rasituksesta. Alentunut työkyky ja psyykkinen rasittuneisuus ovat aivan liian yleisiä, kuvailee Savonian erityisasiantuntija Päivi Tikkanen.

Sote-alalla tarvitaan parempaa johtamista

Osaajakoulutus sopii täydennyskoulutukseksi sosiaali- ja terveysalalla esimerkiksi johtajina, esihenkilöinä tai tiimivastaavina toimiville henkilöille, jotka haluavat kehittää johtamisen osaamistaan tai tarvitsevat lisää johtamisen opintoja.

Osaajakoulutus toimii myös vaihtoehtona ylemmälle korkeakoulututkinnolle ja siitä saa vaadittavan pätevyyden esihenkilötehtävään.

– Sote-alallakin olisi tärkeää nyt havahtua tekemään asioita uudella tavalla, jotta työntekijät viihtyisivät työssään ja työpaikalla olisi mahdollisimman korkea henkilöstötyytyväisyys. Onneksi johtamistaitoja voi aina kehittää, kuten mitä tahansa muutakin taitoa, Tikkanen toteaa.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija oppii vastaamaan innovatiivisesti ja tietoon perustuen organisaatioiden arjesta nouseviin kehittämis- ja muutostarpeisiin.

Koulutuksesta saa myös keinoja asiakaslähtöisyyden huomiointiin, henkilöstön jaksamisen tukemiseen sekä ymmärrystä organisaation toimintaan vaikuttavista tekijöistä ja talousprosesseista.

Koulutus voi toimia myös portaana kohti ylempään tutkintoa. Koulutuksen suoritettuaan voi hakeutua suoraan tutkinto-opiskelijaksi Savonian Master Schooliin ja suorittaa YAMK-tutkinnon.

Lue lisää pätevöidy esihenkilöksi sosiaali- ja terveysalalle -osaajakoulutuksesta verkkosivuiltamme klikkaamalla tästä ja ilmoittaudu mukaan!