opiskelijoita pöydän ääressä

Hanna tutustui koodaamisen saloihin Savonian Code Academyssa: ”Menisin mielelläni uudestaankin”

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Hanna Sorsa valmistuit graafiseksi suunnittelijaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2011 ja työskenteli pitkään graafikkona S-ryhmän palveluksessa. Nyt hän on töissä mainostoimisto Call to Actionilla.

Graafikkona Sorsa keskittyy nykyisin lähinnä verkkosivujen ulkoisen ilmeen suunnitteluun, mutta monitaituria kiinnostaa myös koodaaminen.

– Viihdyn nykyisessä työssäni tosi hyvin. Graafikkona en juurikaan koodaa, mutta ehkä joskus tulevaisuudessa se on suurempi osa työtäni. Meidän työyhteisössä kaikki on mahdollista, Sorsa kertoo.

Sorsa päätti seurata sydäntään ja tutustua koodaamisen maailmaan Savonian Code Academyssa, vaikka hänellä ei ollut mitään selkeää ajatusta siitä, miten hän hyödyntäisi uutta osaamista työssään. Hän kuuli kurssista ystävältään ja aloitti kaikkien aikojen ensimmäisessä Code Academy -ryhmässä syksyllä 2019.

– Se oli todella, todella raskasta, koska tein samalla täysipäiväisesti päivätöitä. Monet muutkin kurssilaiset kävivät töissä samalla, joten me tsempattiin toinen toisiamme. Opetus oli ammattitaitoista ja opettajat olivat todella mukavia. He ymmärsivät, että opinnot tuntuivat joskus vaikeilta ja tukivat meitä silloin, kun koodikieli tuntui vaikealta ymmärtää.

Code Academy kesti aluksi yhdeksän kuukautta, mutta jo heti ensimmäisen ryhmän palautteiden perusteella koulutusta muokattiin. Nykyään Code Academyssä voi valita oman mielenkiinnon mukaan monipuolisesta kattauksesta isoja tai pieniä kokonaisuuksia. Tutustu koulutukseen klikkaamalla tästä.

– Menisin mielelläni uudestaankin, tuo kokemus ei jäänyt yhtään kammottamaan. Lisäkouluttautuminen kannattaa aina! Voin suositella Code Academya. Kaikesta selviää kyllä, vaikka se voi vaatia vähän vaivannäköä.