Maksutonta vastuullisuussparrausta PK-yrityksille – Juhlagaala huipensi Savonian 30-vuotisjuhlavuoden

Savonia-ammattikorkeakoulun 30-vuotisjuhlavuosi huipentui 2. marraskuuta juhlagaalaan, jossa oltiin tutkimusmatkalla osaavan ja inhimillisen tulevaisuuteen.

Gaalassa oli esillä Savonian laaja-alainen osaaminen. Juontajan yllä oli vaatetusmuotoilun opiskelijoiden Sanna Vainikaisen ja Emmi Koposen suunnittelema asu, jossa Savonian rohkeasti pinkki -teema tuli mainiosti esille.

Illan visuaalisesta tunnelmasta vastasivat muotoilun opiskelijat Heta Hotakka ja Janna Rissanen. Tarjoilut olivat toisen vuoden restonomiopiskelijoiden käsialaa.

Myös illan musiikkiesitykset olivat Savonian omaa osaamista. Gaalassa esiintyivät laulutaiteilija, klassisen laulun lehtori Annastiina Tahkola ja pianotaiteilija, pianonsoiton lehtori Katariina Liimatainen sekä lehtori Pekka Toivasen Pekka Toivanen Quartet.

Puhujavieraana tapahtumassa oli kirjailija, toimittaja Kimmo Ohtonen. Hän puhui muuttuvasta maailmasta, kestävästä kehityksestä ja valoi uskoa siihen, että voimme olla aktiivisesti vaikuttamassa positiiviseen kehitykseen.

Lavalla tervehdyksensä 30-vuotiaalle Savonialle toivat muun muassa Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle, Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen ja Suomen yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen.

Vastuullisuustekona maksuton vastuullisuussparraus

Gaalassa julkaistiin Savonian vastuullisuusteko, joka liittyy vihreään siirtymään ja vastuullisemman maailman rakentamiseen.

– Tarjoamme pohjoissavolaisille pk-yrityksille maksutonta vastuullisuussparrausta, joka perehdyttää uuteen vastuullisuusajatteluun ja antaa vastauksia kysymykseen, kuinka kytkeä ilmastotyö ja luonnon monimuotoisuuden edistäminen osaksi liiketoiminnan kehittämistä, Savonian rehtori Mervi Vidgren kertoo.

Kuvat: Maskus Aspegren