Pöydällä ravintolan ruoka-annoksia,joita kokki taustalla asettelee.

Nyt etsitään Pohjois-Savon maukkainta menukokonaisuutta

Mistä on Pohjois-Savon maistuvin menukokonaisuus tehty? Tietysti oman maakunnan parhaista ja ainutlaatuisista raaka-aineista. 3.6.2024 julkaistulla menukilpailulla halutaan herättää pohjoissavolainen makupaletti uuteen kukoistukseen.

Kilpailussa etsitään ruokakokemusten mestaria, joka osaa hyödyntää alueen raaka-aineita innovatiivisesti. Tavoitteena on löytää maistuvia makuyhdistelmiä, jotka vievät ruokailijan makunystyrät ympäri maakuntaa mukaansa tempaavan tarinan kera.

Ruoka-alan ammattilaisilla näytön paikka

Kilpailu on suunnattu Pohjois-Savon alueen ravintola-alan ammattilaisille. Kilpailuun voi osallistua 1-4 henkilön tiiminä, jonka tehtävänä on suunnitella alku-, pää- ja jälkiruoan kattava menukokonaisuus. Ilmoittautuminen päättyy 20. kesäkuuta.

Kilpailu etenee vaiheittain: ensimmäisessä vaiheessa suunnitellaan reseptit, joista valitaan kahdeksan parasta jatkoon syksyn semifinaaleihin. Makuja Pohjois-Savosta -menukilpailun voittaja kruunataan 4. helmikuuta 2025 finaalissa, joka järjestetään yleisötapahtumana Savon ammattiopiston tiloissa Savilahdessa.

Menukilpailu toteutetaan yhteistyössä Savon Keittiömestareiden ja Lähituotteilla makua lautaselle -hankkeen kanssa. Kilpailun lisätiedot, ilmoittautuminen ja säännöt löytyvät Makuja Pohjois-Savosta -menukilpailu – Makuja Pohjois-Savosta (makujapohjoissavosta.fi)

Vastuullisuus tärkeä osa menun suunnittelua ja toteutusta

Kilpailumenussa tulee käyttää suurelta osin omassa maakunnassa tuotettuja raaka-aineita ja jalosteita. Tällä halutaan tukea paikallista tuotantoa ja aluetaloutta. Lisäksi menussa tulee olla vähintään kaksi luomutuotetta, mikä puolestaan tukee ympäristön hyvinvointia ja luonnon monimuotoisuutta.

Pohjoissavolaisilla mauilla lisätään elinvoimaisuutta ja vastuullisuutta maakuntaan

Lähituotteilla makua lautaselle –hanke tukee koko pohjoissavolaisen ruokaketjun verkostoitumista, uusia ruokainnovaatioita, tapahtumia, vetovoimaa ja saavutettavuutta. Hanke on saanut EU:n maaseuturahoitusta ja toteutusaika on 1.2.2024-28.2.2026.

Lisätietoa hankkeesta Makuja Pohjois-Savosta (makujapohjoissavosta.fi