Savonia mukana kehittämässä alueellista ruoka-alan verkostoa

#SavoniaAMK
#SavoniaUAS

Savonia-ammattikorkeakoulu kannustaa ja rohkaisee kaikkia pysähtymään paikallisten makujen äärelle ja maistamaan Savoa. Toimintansa aloittava Taste Savo -verkosto täydentyy uusilla yhteistyökumppaneilla, kun mukaan on ilmoittautunut yli 30 uutta toimijaa!

Verkoston hallintoa ja käytännön toimenpiteitä koordinoi Maa- ja kotitalousnaiset Itä-Suomi yhteistyössä verkoston jäsenistä kootun valiokunnan kanssa. Savonia oli osatoteuttajana sekä hallinnoijana useassa jo päättyneessä European Region of Gastronomy -hankkeessa. Nyt Savonia on mukana verkoston valiokunnassa ja sekä jatkokehittämässä toimintaa eteenpäin.

Taste Savo -verkosto on pohjoissavolaisten alkutuottajien, ravintoloiden sekä matkailu- ja elintarvikealan yritysten ja yhdistysten sekä kehittäjien verkosto, jonka toiminnan tavoitteena on tukea paikallisten raaka-aineiden käyttöä, lisätä alueella tuotetun ruuan ja alueen ruokakulttuuriperinnön tunnettuutta ja arvostusta sekä kehittää alan toimintaa vastuulliseen ja kestävään suuntaan.

Verkosto kokoaa yhteistyöhön ne toimijat, jotka jakavat yhteisinä arvoina erityisesti paikallisuuden, vastuullisuuden ja yhdessä tekemisen alueen ruokatuotannon parissa.

Taste Savo -brändin alla pystytään yhteisvoimin markkinoimaan alueen ruokaosaamista ja -tuotteita kuluttajille. Verkosto myös mahdollistaa jäsenistölleen ajantasaisen tiedon hankkimisen ja jakamisen.

Tieto alan koulutuksista, hankkeista ja opintomatkoista liikkuu jäsenistön kesken ja verkoston järjestämät tilaisuudet antavat myös mahdollisuuden vertaistukeen. Yhteistyö pohjoiskarjalaisen Karelia á la Carte -verkoston kanssa avaa mahdollisuuksia myös laajempiin projekteihin niin Suomessa kuin ulkomailla.

Verkoston jäsenet voivat käyttää Euroopan ruokamaakunta -juhlavuoden eli ERG Awarded 2020-21 -logoa sekä Taste Savon omia tunnuksia. Taste Savo löytyy tulevaisuudessa monista eri tapahtumista, kuten ruokakilpailuista, katuruokatapahtumista, messuilta ja pop up -myymälöistä.