Savonia viettää 30-vuotisjuhlavuotta – Juhlavuosi alkaa Puijon tornin valaisulla 10.–31. tammikuuta

Savonia-ammattikorkeakoulu viettää 30-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuosi käynnistyy Puijon tornin valaisulla 10.–31. tammikuuta.

– Valaisulla haluamme ilahduttaa kaupunkilaisia ja samalla tuoda esiin Savonian keskeistä roolia Pohjois-Savossa. Savonia toimii aluekehittämisen moottorina vastaamalla osaamisen ja osaajien tarpeisiin. Myös työelämän tarpeista nouseva tutkimus- ja innovaatiotoiminta on oleellinen osa aluekehitystoimintaamme, Savonian rehtori Mervi Vidgrén kertoo.

Savoniassa opiskelee yli 7000 opiskelijaa, joista 500 on kansainvälisiä opiskelijoita. Uusien osaajien kouluttamisen ohella Savonia tukee alueen elinkeinoelämää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kautta.

Puijon tornin valaisu alkaa päivittäin iltahämärässä ja kestää läpi yön. Valaisussa käytetään Savonian pinkkiä värisävyä.

Tornin valaisuun kuuluu myös Valon hetki -valoesitys. Esitys nähdään joka ilta tasatunnein klo 18–22. Valon hetken kesto on viisi minuutta, ja esityksiä on viisi erilaista – jokaiselle tasatunnille omansa. Esitys näkyy parhaiten kauempaa katseltuna.

Valaisun toteuttavat Viking Pro ja LITE-designs.

SuomiAreenan pääyhteistyökumppani

Puijon tornin valaisun ohella 30-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa on läpi vuoden. Yksi kohokohdista on Savonian pääyhteistyökumppanuus SuomiAreena-festivaalin kanssa.

– SuomiAreenassa haluamme nostaa ilmastoturvallisuusnäkökulmaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Ilmastonmuutoksen aiheuttamat sään ääri-ilmiöt ja nopeasti etenevä luontokato ovat kasvava uhka ihmisten arjen turvallisuudelle ja yhteiskunnan häiriöttömälle toiminnalle, Vidgrén sanoo.

Yhteiskunnallisena tekonaan Savonia tarjoaa kaikille avoimen ilmastonmuutos ja terveys -opintojakson. Opinnoissa perehdytään ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja käydään läpi keinoja, joilla ilmastonmuutoksen terveysvaikutuksiin voidaan varautua ja sopeutua.

Ilmastoturvallisuus on yksi Savonia-ammattikorkeakoulun painopistealoista.

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali. Tapahtuma järjestetään Porissa 11.–15.7.2022.

Tutustu Savonian 30-vuotisjuhlasivuun.

Lisätiedot:

Anne Heikkinen, viestintäpäällikkö, Savonia-ammattikorkeakoulu
044 7855008
anne.heikkinen@savonia.fi

Mervi Vidgrén, rehtori/toimitusjohtaja, Savonia-ammattikorkeakoulu
044 7855001
mervi.vidgren@savonia.fi