Hymyileviä opiskelijoita.

Savoniaan ennätysmäärä kansainvälisiä hakijoita – ensimmäisessä yhteishaussa yhteensä 8343 hakijaa

Englanninkielisten tutkinto-ohjelmien hakijamäärät Savonia-ammattikorkeakoulussa jatkoivat kasvua.

Juuri päättyneessä kevään ensimmäisessä yhteishaussa Savoniaan haki ennätysmäärä kansainvälisiä opiskelijoita. Hakijoita oli yhteensä 8343. Eniten hakemuksia tuli Nigeriasta, Bangladeshista ja Nepalista.

Hakemusten määrän perusteella suosituimmat tutkinto-ohjelmat olivat International Business (2952 hakijaa), Registered Nurse (2620 hakijaa) ja Internet of Things (2159 hakijaa). Uutena hakukohteena haussa oli Varkauden kampuksella alkava Industrial Management -koulutus.

Kansainvälisyysjohtaja Virpi Laukkasen mukaan tavoite on, että mahdollisimman moni Savoniassa tutkinnon suorittanut kansainvälinen opiskelija jää Suomeen.

– Pohjois-Savossa on pulaa työvoimasta. Savonian tavoitteena on paitsi saada kansainvälisiä opiskelijoita alueelle myös saada heidät työllistymään Pohjois-Savoon.

Suomeen työllistymistä tuetaan tukemalla suomen kielen oppimista.

– Kaikkien opiskelijoiden opintoihin kuuluu suomen kielen perusteet, ja Savonia tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet syventää kielen osaamista esimerkiksi kielikahvilatoiminnan kautta.

Parhaillaan Savoniassa opiskelee noin 500 kansainvälistä opiskelijaa. Vuoden 2022 ensimmäisessä yhteishaussa Savoniaan haki 5959 hakijaa.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa haettavana olivat englanninkieliset tutkinto-ohjelmat. Savoniassa haussa oli viisi Bachelor- ja kolme Master-tutkinto-ohjelmaa.

Suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin haetaan kevään toisessa yhteishaussa 15.–30. maaliskuuta 2023.

In English

Lisätiedot:
Virpi Laukkanen
Kansainvälisyysjohtaja
044 785 6018
virpi.laukkanen@savonia.fi