Sosiaalialan tapahtuma Iialmessa, ihminen kokeilee VR-laseja.

Sosiaalialan hankkeet jalkautuivat Iisalmen kampukselle: ”Työelämäyhteistyötä parhaimmillaan”

Sosiaalialan tapahtuma Iialmessa, ihminen kokeilee VR-laseja.
Tapahtumassa pääsi muun muassa kokeilemaan Savonian XR-centerin VR-laseja.

Savonia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan hanketoiminta esittäytyi yhdessä Kestävä ja älykäs hyvinvointi -tutkimusryhmän kanssa Savonian Iisalmen kampuksella 24.10.

Tapahtuman tavoitteena oli tuoda Savonian sosiaalialan hanketoiminta ja opiskelijat yhteen. Hankkeissa on paljon mahdollisuuksia esimerkiksi harjoitteluille tai opinnäytetöille ja toisaalta hankkeet haluavat myös tehdä työtään tutuksi alan tuleville ammattilaisille.

Auditoriossa lyhyissä esittelyissä toiminnastaan kertoivat muun massa Kestävä ja älykäs hyvinvointi – tutkimusryhmä ja pelinuorisotyötä tekevä Game over? Continue! -hanke ja Tasapainoa työhön -hanke.

Luokissa ja liikuntasalissa järjestettiin erilaisia työpajoja opiskelijayhteistyönä. Työpajoista uusia ideoita hakivat muun muassa Vaativan sijaishuollon osaamisen kehittämisen hanke, Hyvää jälkeä -tutkimushanke sekä Aikuistuvan nuoren tukeminen laadukkain jälkihuoltopalveluin -hanke.

Toisen vuoden sosionomiopiskelija Miia Nousiainen kiersi työpajoja ja esittelyitä ystäviensä kanssa. Tilaisuus oli hänen mielestään sisällöltään erinomainen.

Sosiaalialan tapahtuma Iialmessa, ihminen kokeilee VR-laseja.
Miia Nousiainen.

– Tämä tapahtuma olisi voinut olla pidempikin ja aikaa olisi voinut olla enemmän eri asioille. Sisältö on ollut todella kiinnostavaa asiaa!

Työpajoissa käytiin läpi myös opetussuunnitelmassa olevia sisältöjä, jolloin tapahtuma toimi samalla oppimistilaisuutena hyvän verkostoitumismahdollisuuden lisäksi.

Hankkeet puolestaan voivat hyödyntää työpajoista saamiaan ideoita hankkeiden jatkokehitykseen.

– Tämä on ollut todellakin kiva ja antoisa päivä. Opiskelijat olivat selvästi innoissaan, tämä on sitä työelämäyhteistyötä parhaimmillaan, kertoi sosiaalialan lehtori Hanna Ravi.