Uraauurtava valmennuskoulutus – KuPS ry ja Savonia koulutusyhteistyöhön

#SavoniaAMK

Kuopiossa alkaa valtakunnallisesti ainutlaatuinen koulutusyhteistyö, kun KuPS ry ja Savonia-ammattikorkeakoulu yhdistävät voimansa valmennuskoulutuksen tiimoilta. Ensimmäistä kertaa Suomessa jalkapalloseuran kumppanina valmentajakoulutuksen toteuttamisessa on ammattikorkeakoulu.

KuPS ry haluaa panostaa laadukkaaseen seuratoimintaan ja kehittää valmentajakoulutustaan. Yhteistyö mahdollistaa nykyisille ja tuleville jalkapallovalmentajille AMK-tasoisen koulutuksen.

Suomen Palloliitto omalta osaltaan haluaa edistää valmennusosaamisen kehittämistä ja näkee Kuopion mallin eli seuran ja ammattikorkeakoulun yhteistyön hyvänä toimintatapana. Osana koulutusta voi suorittaa Suomen Palloliiton valmentajapolun koulutuksia, aina UEFA C koulutukseen saakka.

Koulutus tapahtuu joustavasti ja sujuvasti nykyaikaisia oppimismenetelmiä käyttäen. Opiskelu onnistuu ohjatusti verkossa ja jalkapallovalmentajille on koulutuksessa oma ryhmäsparraaja. Valmennusosaajakoulutuksen voi suorittaa työn ohessa.

Valmennusosaajakoulutuksen sisältö (25 op) on valittu palvelemaan ja helpottamaan valmentajien arjen toimintaa. Koulutus antaa laaja-alaista näkemystä yksilön ja yhteisöjen toiminnan edistymisen tekijöistä sekä antaa eväitä itsensä kehittämiseen ja valmiuksia toimia valmennukseen liittyvissä tehtävissä. Valmentajille annetaan tietoutta muun muassa uniterveydestä, tuloksellisesta johtamisesta ja urheilijabrändin rakentamisesta.

KuPS ry:n valmentajan on mahdollista osallistua Savonian järjestämille yksittäisille opintojaksoille tai Valmennusosaaja -koulutuskokonaisuuteen ja hakea suorituksen jälkeen osallistumismaksun palautusta KuPS ry:ltä.

Koulutukseen voi ilmoittautua Savonian verkkosivuilla, koulutus alkaa heti vuoden 2023 alussa.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
https://www.savonia.fi/paivita-osaamistasi/avoimet-osaamiskokonaisuudet/valmennusosaaja/

Lisätietoja aiheesta:

Jari Koistinen
Toiminnanjohtaja
KuPS ry
050 435 4267
jari.koistinen@juniorikups.fi

Jenni Toivanen
Jatkuvan oppimisen johtaja
Savonia-ammattikorkeakoulu
044 785 6282
jenni.toivanen@savonia.fi