Opiskelijoita konetekniikan laboratoriossa.

Yli 1500 uutta opiskelijaa aloittaa syksyllä opiskelun Savonia-ammattikorkeakoulussa

Noin 1300 uutta opiskelijaa aloittaa syksyllä Savonialla matkansa kohti ammattikorkeakoulututkintoa. Lisäksi 230 uutta opiskelijaa aloittaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelun.  Kaikkiaan opiskelupaikkaa Savoniasta tavoitteli kevään yhteishaussa 8604 hakijaa, joten opiskelupaikka avautuu noin joka kuudennelle hakijalle. Hakijamäärät kasvoivat vuodesta 2023.

Savonian suurin koulutusala on tekniikan ja tietojenkäsittelyn ala, jossa uusia ammattikorkeakoulututkinto-opiskelijoita aloittaa 450. Toinen suuri ala on sosiaali- ja terveysala, jossa uusia AMK-opiskelijoita aloittaa lähes 350.

Hyväksytyn hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta viimeistään 11. heinäkuuta, jonka jälkeen joissakin hakukohteissa on vielä mahdollista tulla varasijoilta hyväksytyksi opiskelemaan.

Uudet koulutusavaukset vetovoimaisia

Opinnot alkavat elo-syyskuun vaihteessa. Ensimmäisenä opintonsa aloittavat elokuussa uudet opiskelijat sairaanhoitaja- ja sosionomikoulutuksissa, jotka on suunnattu lähihoitajakoulutuksen jo omaaville opiskelijoille. Nämä opinnot on mahdollista suorittaa nopeutetussa aikataulussa, mikäli työkokemusta ja osaamista on riittävästi.

– Nämä Savonian uudet koulutusavaukset ovat hakijamäärän perusteella erittäin vetovoimaiset, joten jatkoa niille on hyvin todennäköisesti luvassa, kertoo opiskelijapalvelujohtaja Anne Koskela. 

Kuun vaihteessa opintonsa aloittavat muutkin ammattikorkeakouluopiskelijat. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opiskelijat pääsevät aloittamaan urakkansa syyskuun aikana.

Savonian koulutuksissa hyödynnetään sujuvasti erilaisia opetusmenetelmiä. Suurimmassa osassa koulutuksista osa opetuksesta tapahtuu lähiopetuksessa kampuksella ja osa erilaisissa verkkoympäristöissä. Joissakin koulutuksissa on myös tarjolla koko tutkinto täysin verkko-opiskeluna. Esimerkiksi tradenomikoulutuksissa opiskelija voi valita vaihtoehdon, jossa kaikki opiskelu tapahtuu verkossa.

Lisähaku vapaisiin paikkoihin alkaa 1.8.2024

Elokuun aikana täydennetään lisähaulla vapaaksi jääneet opiskelupaikat. Energiatekniikan, agrologin ja musiikkipedagogin AMK-tutkintokoulutuksissa on vielä joitakin opiskelupaikkoja vapaana. Lisäksi tekniikan ja sosiaali- ja terveysalan muutamassa ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnossa on joitakin vapaita paikkoja. Näihin järjestetään lisähaku 1.-7.8.2024.

Ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat suunnata kohti tutkintoa myös avoimen ammattikorkeakoulun polkuopintojen kautta. 60 opintopisteen suorittamisen jälkeen opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaun kautta.